182 kilogramov hrane in higienskih pripomočkov je Radenska dopolnila z 200 litri svojih pijač

Anina zvezdica Pomurje zasvetila tudi v Radenski

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. december 2015 ob 10:30
Radenska

Radenska

Na zbirnem mestu v družbi Radenska so zaposleni v tem podjetju ter krajani Radencev zbrali 182 kilogramov hrane in higienskih pripomočkov za Anino zvezdico Pomurje. Radenska se je obvezala, kot smo že pisali, da bo Anini zvezdici Pomurje podarila še toliko litrov svojih pijač, kolikor kilogramov donacij se bo zbralo. »No, nekoliko smo zaokrožili in z naše strani dodali 200 litrov pijač, ki bodo z brezalkoholnimi mehurčki razveselile socialno ogrožene v Pomurju,« je povedala Alenka Dujanović, koordinatorka zbiralne akcije v Radenski.

Pobuda za sodelovanje Radenske je prišla s strani 12-letne deklice, Radenska pa je k sodelovanju pozvala svoje zaposlene ter krajane Radencev in okolice. »Veseli smo, da je akcija potekalo tako uspešno in zagotavljam, da jo bomo ponovili tudi prihodnja leta. Takšne akcije nas povežejo in tistim, ki so se znašli v težavah, vsaj nekoliko polepšajo praznike, a moja iskrena želja je, da ne bi bile potrebne,« je ob tej priložnosti poudaril Marian Šefčovič, direktor Radenske.

Vse zbrano je v teh dneh bržkone že našlo pot do družin v lokalnem okolju, vse ljudi dobrega srca, ki so darovali hrano in higienske pripomočke, pa je s priponko »Srčni na kubik« simbolično obdarila tudi Radenska.


Več v Kultura in izobraževanje