Praznična toplina »Želim ti...« v DOSOR-ju

Stanovalki Petri Haas je z darili in petjem voščil Werner

Filip Matko, sreda, 30. december 2015 ob 23:19
Werner in Petra Haas

Werner in Petra Haas

V Mercatorju so v okviru gesla »S praznično toplino ustvarjamo bližino« razpisali nagradni natečaj »Želim ti...« in prejeli kar 1800 raznoraznih želja. Izmed teh so izžrebali 16 nagrajencev in med temi je bila želja Ines Križnik iz Maribora, ki je svoji mami Petri Haas želela pričarati pravo dalmatinsko vzdušje vsaj za en dan, kajti njena mama je sedaj stanovalka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Izpolnitev želje je bila določena za sredo. 30. decembra, ob 12.15 uri in k mizi zbrane celotne družine, ki je prišla Petri Haas na obisk, je prišel tudi znani slovenski pevec Werner Brozović, ker je praznični čas tudi čas dragocenih trenutkov s svojimi bližnjimi ter seveda čas, ko se lahko uresničijo tudi najbolj skrite želje. Werner je v imenu Mercatorja izrekel čestitke ter predal nagrado in seveda tudi zapel.

Ker je v veliki jedilnici DOSOR-ja bil čas kosila, je kuhar Marko postregel z dalmatinsko jedjo vse pri praznični mizi Petre Haas: hobotnico izpod peke gostišča Horvat-Lovenjak iz Polane pri Murski Soboti. Za pravo dalmatinsko vzdušje pa je Werner ob tem poskrbel s prepevanjem dalmatinskih pesmi. Petju so tako prisluhnili stanovalke in stanovalci DOSOR-ja ob kosilu, kot tudi številni izmed zaposlenih, pa tudi zunanji obiskovalci. Wernerjevim pesmim so se pridružili pri petju, nekateri pa so celo veselo zaplesali.

Presenečenje je vsekakor uspelo in praznična toplina se je »naselila« pravzaprav v srca vseh prisotnih, še najbolj pa nagrajenki - stanovalki Petri Haas.


Več v Družabno