Prijetna dogajanja v DSO Gornja Radgona

Ob slovesu z letom 2015, se je poslovila Jožica Šemnički

Prlekija-on.net, sobota, 9. januar 2016 ob 09:04
Zaključek leta 2015 v DSO Gornja Radgona

Zaključek leta 2015 v DSO Gornja Radgona

Izjemno prijetno in pestro je bilo ob tradicionalnem zaključku leta 2015, za stanovalce in njihove svojce je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ki se ga je udeležilo preko 110 tistih, ki so želeli skupaj simbolično praznovati novo leto. Ob svečano pogrnjenih mizah in v lepo okrašenem prostoru je potekal sproščen in prijeten večer, ki so ga prisotni preživeli ob zelo okusni in estetsko pripravljeni hrani, dobri glasbi in plesu.

Mag. Marjan Žula, direktor Doma je uvodoma nagovoril vse udeležence in posebej izpostavil, da je to tudi neke vrste družinski praznik, kajti stanovalci, njihovi svojci in zaposleni v DSO so pravzaprav ena velika družina. Zahvalil se je vsem, ki so kakor koli tudi v letu 2015 pripomogli k zelo uspešnemu delu Doma. Posebej je izpostavil prostovoljce, vse tiste, ki se nesebično razdajajo za to, da pomagajo bližnjim ter jim poskušajo polepšati in osmisliti življenje. Zato so tudi vse, ki prihajajo v Dom kot prostovoljci, povabili na ta svečani dogodek, da se jim vsaj malce oddolžijo za požrtvovalnost in prijaznost.

Ta prijetni večer pa je mag. Žula izkoristil tudi za uradno poslovitev od dosedanje sodelavke Jožice Šemnički, ki je doslej opravljala delo strokovne vodje v Domu. Izpostavil je njen, brez dvoma, ogromen prispevek k delovanju te institucije, vse od začetkov pa do njenega odhoda, saj je pred kratkim dokončno prevzela vodenje Doma upokojencev Ptuj, kot direktorica. S čudovitim šopkom, spominskim darilom ter skrbno izbranimi besedami, je ganil ne samo gospo Jožico, marveč se je orosilo oko marsikomu od prisotnih. V imenu stanovalcev in domskega pevskega zbora se ji je zahvalila še gospa Irena Svetec, predsednica skupnosti stanovalcev in tako še stopnjevala čustveni naboj tega večera.

Direktor Žula je medtem omenil še nedavno slovesnost ob 100-letnici njihove stanovalke, gospe Marjane Česnik. Takrat so jo v Domu obiskali nekdanji kolegi, profesorji na mariborski I. gimnaziji, sedanji ravnatelj ter dijaki moške vokalne skupine, ki so ji tudi zapeli. Župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko pa ji je čestital v imenu občine ter tudi sam osebno. Pa še za en lep dogodek je bil primeren ta večer. Lojze Veberič, priznani pomurski likovni ustvarjalec, je namreč Domu podaril čudovito sliko, ki jo je sam izbral in zanjo tudi določil prostor, kjer bo krasila notranjost stavbe. Povedal je tudi nekaj zelo lepih misli o radgonskem DSO, saj se je prav zato odločil za to prijazno gesto, ker se je sam prepričal, da je tukaj nadvse prijetno, zaposleni so prijazni, hrana je izvrstna, storitve pa strokovne in visoko kakovostne. Prisotne je pozdravil tudi podžupan Občine Gornja Radgona, Robert Žinkovič ter opravičil župana Stanislava Rojka, ki se zaradi bolezni ni mogel pridružiti temu prijetnemu zaključku leta. Poudaril je, da si bo Občina še naprej podpirala prizadevanja Doma in izrazil upanje, da se bo zgodba o lastništvu Doma za radgonsko občino dobro iztekla.

Mag. Marjan Žula je nato dvignil kozarec ter nazdravil vsem prisotnim, novemu letu in zaželel srečnih, zdravih ter vseh 366 mirnih dni v letu 2016, ki so pred nami. Ob zvokih glasbene skupine Mega Band iz Maribora je zaplesal otvoritveni ples s predsednico skupnosti stanovalcev Ireno Svetec. Kmalu se jima je na plesišču pridružilo kar nekaj plesnih parov. Po odlično pripravljeni večerji pa so se plesalci še bolj razživeli in prijetna zabava se je nadaljevala vse do »Silvestrskega poljuba«. Stanovalci in njihovi svojci so z zadovoljstvom ugotavljali, da še ne bo tako kmalu pozabljena, saj je bil ta večer res čudovit...


Več v Družabno