Zdrava prehrana za lepši jutri

Aljoša Kuzmanovski je predstavil LCHF način prehranjevanja, kar pomeni prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, katerega rezultat je tudi zmanjšanje telesne teže

Bianca Žitnik, petek, 15. januar 2016 ob 22:10
Aljoša Kuzmanovski

Aljoša Kuzmanovski

Ponovoletni čas spremljajo poleg želja drugih tudi zaobljube, ki jih damo sebi. Ker je ena od standardnih tudi zaobljuba po bolj zdravem življenju z zmanjšanjem telesne teže, so člani Leo kluba Ljutomer povabili v petek, 15.1.2016 v prostore GFML v goste uni. dipl. ing. kin. in študenta podiplomskega študija Prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani ter model Aljoša Kuzmanovskega.

Aljoša je predstavil LCHF način prehranjevanja, kar pomeni prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, katerega rezultat je tudi zmanjšanje telesne teže. S tem načinom prehrane je obrnil na glavo standardno prehransko piramido. Tak način prehrane izključi iz jedilnika ogljikove hidrate, na njem ostanejo le zelenjava, sadje, mastne beljakovine in maščobe. Predstavil je pričakovane učinke, ki so prisotni na začetku prehranjevanja po načinu LCHF in pozitivne stvari, ki se vzpostavijo čez čas (hujšanje, urejena prebava, koncentracija…).

Njegova tri ključna priporočila so: da je prava domača hrana, da naj se ljudje maščob ne bojijo in da lahko prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov postane način življena, ki prinese manj kilogramov in več energije. Želje superfinalista za Mister Slovenije 2014 Aljoša Kuzmanovskega obiskovalcem ob koncu predavanja ter pred začetkom vprašanj, na katera je izčrpno odgovoril ter orisal tudi svoje navade, pozval obiskovalce na dosegljivost za dodatne informacije na aljosa.kuzmanovski@gimal.com ter prebiranju njegovega bloga aljossak.blogspot.si, so bile naj uživajo v hrani, se pri vsem orientirajo po sebi in svojih potrebah ter naj bodo srečni.


Več v Kultura in izobraževanje