Programi v podporo družini

Center za družino delujejo tudi na Spodnjem Kamenščaku - Mladinski center Prlekije - Center za družino SOŽITJE, kjer skrbi za strokovno izvedbo mlada mag. psihologije Nina Stegmüller

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. februar 2016 ob 11:29
Delovni posvet dejavnosti centrov za družino

Delovni posvet dejavnosti centrov za družino

Minuli četrtek je bil v Ljubljani delovni posvet s podpisom pogodb o sofinanciranju za leto 2016, na javnem razpisu izbranih izvajalcev celoletnih dejavnosti centrov za družino na območju Republike Slovenije. Posvet je sklicala in vodila prizadevna skrbnica pogodb Katjuša Nadižar Habjanič. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti – Direktorat za družino (ki ga od nedavnega vodi v.d. generalnega direktorja Andrej Del Fabro) namreč med drugim tudi sofinancira 15 vsebin centrov za družino in 15 programov terapevtskega svetovanja.

Vsi sofinancirani programi pomembno dopolnjujejo socialno varstvene storitve in programe ter pozitivno vplivajo na dvig kakovosti življenja tako posameznika kot družbe. Centri za družino predstavljajo osrednji prostor v lokalnem in širšem okolju in so namenjeni druženju ter zagotavljanju potreb različnih oblik družin v vseh življenjskih obdobjih. Njihove vsebine prispevajo k lažjemu usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja, h krepitvi enakih možnosti žensk in moških ter nudijo informacije in znanja za kvalitetno življenje posameznic in posameznikov oziroma družin. Center za družino tako delujejo v Kopru, Ljubljani, Mirni, Šentjurju, Spodnjem Kamenščaku (Mladinski center Prlekije - Center za družino SOŽITJE, kjer skrbi za strokovno izvedbo mlada mag. psihologije Nina Stegmüller), Cirkovcih, Velenju, Kranju, Novem mestu, Ajdovščini, Cerkljem na Gorenjskem in Žalcu.

MCP-PC NVO


Več v Kultura in izobraževanje