Mavrica družabnih iger prostovoljcev

Štirikrat letno se skupinsko družijo v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 18. februar 2016 ob 09:09
Družabne igre prostovoljcev

Družabne igre prostovoljcev

Torkov popoldan, 16. februarja, je bil namenjen srečanju svojcev, prostovoljk in prostovoljcev v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kar so v tem zavodu nekako »vpeljali« lansko leto. Štirikrat letno se srečajo prostovoljke in prostovoljci na skupnem druženju, drugače pa se vključujejo individualno.

Od 16. ure dalje je druženje potekalo v kletnih prostorih DOSOR-ja, v telovadnici. Bila je organizirana mavrica družabnih iger (Spomin, Človek ne jezi se, šah…), da je vsak lahko našel nekaj zase, se imel fajn in to prenesel tudi na druge udeleženke in udeležence srečanja.

Osrednja igra tokratnega srečanja pa je bila boccia (boča) oziroma dvoransko balinanje, ki je pravzaprav igra za vse generacije in primerna tudi za hendikepirane osebe. Tako so se oblikovale tričlanske ekipe , ki so se pomerile med seboj. Sodelovalo je skupno šest ekip (Kekec, Vesna, Bojana, Brava, Neustavljivi in Muzika) oziroma 18 tekmovalk in tekmovalcev. Rezultati prvega kroga tekmovanja: Kekec – Vesna 0 : 7, Bojana – Brava 1 : 10 in Neustavljivi – Muzika 3 : 2; rezultati druge kroga tekmovanja: Bojana – Neustavljivi 1 : 3 in Vesna – Brava 0 : 6; tekma za tretje mesto: Kekec – Vesna 3 : 2 in tekma za prvo mesto: Brava – Neustavljivi 7 : 3. Zmagala je torej ekipa Brava (dedek, hčerka in vnukonja: Adolf Rantaša, Breda Stauber in Anja Strelec) pred ekipo Neustavljivi (Renata Murmayer, Ivan Kropec in Franc Zupančič) ter pred ekipo Kekec (Branko Ločnikar, Drago Fujs in Smiljan Homec).

Zaključna misel tokratnega srečanja svojcev, prostovoljk in prostovoljcev v DOSOR-ju je izzvenela v željo, da se s tovrstnimi oblikami druženj nadaljuje tudi v prihodnje, tekmovanje v igri boccia (boča) pa čim prej.


Več v Družabno