Prvi katalog Galerije Murska Sobota

Da se bo vedelo, kaj se dogaja v tem kulturnem hramu

Filip Matko, petek, 19. februar 2016 ob 11:23
Kustodinja Galerije Irma Brodnjak

Kustodinja Galerije Irma Brodnjak

V Galeriji Murska Sobota so v letu 2015 zabeležili 5013 obiskovalcev, a so prepričani, da bi ta številka bila veliko večja, če bi si marsikdo od prebivalk in prebivalcev na obeh bregovih reke Mure upal prestopiti prag te kulturne ustanove. Da pa se bo vedelo, kaj se v tem kulturnem hramu dogaja, so se odločili izdati promocijski katalog.

Na tiskovni konferenci, 18. februarja dopoldne, je v avli Galerije Murska Sobota bil predstavljena njihova prva tovrstna publikacija, ki je izšla v 500 izvodih. Predstavila sta jo kustodinja Irma Brodnjak in direktor dr. Robert Inhof. V katalogu je predstavljen kratek zgodovinski pregled Galerije, njeno poslanstvo, kot tudi stalna zbirka, ki obsega 686 umetniških del (pred dnevi smo na spletnih straneh »Prlekija« predstavili trenutno razstavo del pomurskih umetnikov iz te stalne zbirke !) in na šestih straneh so fotografije nekaterih teh del. Razstave, s priloženimi fotografijami, so objavljene na treh straneh, sledi pa še predstavitev pedagoškega (vodstva po razstavah, likovne delavnice, predavanja za šolarje ter obiski v vrtcih, kot tudi razstave otroških likovnih izdelkov v galerijski izložbi) in andragoškega (tiskovne konference pred odprtjem razstav, brezplačna javna strokovna vodstva po razstavah, brezplačna predavanja in likovne delavnice za odrasle) izobraževalnega programa, ki se ga lotevajo v Galeriji.

Upati je, da jim je v Galeriji Murska Sobota s tokratno izdajo kataloga uspelo »vizualno nagovoriti« tisto občinstvo, ki se doslej še ni odločilo obiskati katero izmed razstav, kajti predstavitev v katalogu je sigurno kratka, jasna in zelo nazorna.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje