Prometna nesreča in reševalna akcija ter prikaz dela s ponesrečencem

Prikazano je bila vaja in sicer otrokom, ki so zimske počitnice preživljali v Termah Banovci in se udeležili policijske akademije detektiva Frančeka

Prlekija-on.net, petek, 19. februar 2016 ob 14:32
Reševalna akcija ter prikaz dela s ponesrečencem

Reševalna akcija ter prikaz dela s ponesrečencem

Po scenariju reševalne vaje, se je ob koncu tedna v Termah Banovci zgodila na parkirišču osebnih vozil prometna nesreča. Prikazano je bila vaja in sicer otrokom, ki so zimske počitnice preživljali v Termah Banovci in se udeležili policijske akademije detektiva Frančeka.

Do prometne nesreče je prišlo z vzvratno vožnjo osebnega vozila, ko je vozilo nenadoma povozilo pešca, ki je tisti hip šel pravilno po pločniku. Brž, ko je prišlo do prometne nesreče so na kraj prišli policisti policijske postaje Ljutomer, ki so si ogledali kraj dogodka in nesreče ter na pomoč poklicali reševalce Zdravstvenega doma Ljutomer. Oseba, ki je bila udeležena v prometni nesreči, so ji zdravstveni delavci nudili prvo zdravniško pomoč in so oskrbeli ponesrečenega in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v murskosoboško bolnišnico.

Čeprav je šlo le za poučno vajo so se vsi skupaj na vaji naučili nekaj novega, kako ravnati v nesreči ponesrečenemu, kako morajo biti previdni, ko gredo po pločniku in prečkajo cesto. Tako so otroci spoznali kako morajo hoditi pravilno po pločnikih in ko prečkajo prehod za pešce, da se morajo prej prepričati in pogledati levo in desno, če je cesta prosta in šele takrat prečkajo cesto, in samo tam, kjer je prehod za pešce.


Več v Kultura in izobraževanje