Pojem, plešem, se vrtim...

Prireditev Šolskega sklada OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, nedelja, 21. februar 2016 ob 10:43
Pojem, plešem, se vrtim

Pojem, plešem, se vrtim

V petek, 19. februarja, se je v Kocbekovi dvorani pri Sv. Juriju ob Ščavnici, odvila prireditev, katero so organizatorji, prizadevni člani in članice šolskega sklada osnovne šole, naslovili "Pojem, plešem, se vrtim".

Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, so res debelo uro uživali v razigranem plesu in petju otrok iz vrtca Sonček in učencev OŠ. Kar s štirimi otroškimi folklornimi skupinami se lahko ponašajo, ob mlajši, srednji in starejši FS v šoli,  tudi v vrtcu Sonček najmlajši že spoznavajo osnovne korake folklornih plesov. Po njihovi sproščenosti in razigranosti na odru je videti, da v plesu resnično uživajo. Poleg folklorne skupine pa imajo v vrtcu še plesno skupino Sonček, katere mali plesalci se že spoprijemajo celo z latino ritmi.

Kar nekaj učencev se izobražuje tudi v instrumentalni glasbi, nekateri v GŠ Gornja Radgona, nekateri v drugih glasbenih šolah. Tudi nekaj od njih se je predstavilo v petek. Na flavto so zaigrale Zala Fras, Klara Šoštarič, Eva Kurbos in Barbara Brumen, učenke GŠ G. Radgona, mehova frajtonaric pa sta raztegnila Denis Vršič in Marko Pohar. Predstavil se je še otroški pevski zbor pod vodstvom Nade Spišič, kot gostja je zapela učiteljica in pevka Ingrid Müller Horvatič.

Tradicionalna prireditev je bila tudi primeren trenutek za zahvalo Veri Mihalič, katera je Šolski sklad zavzeto in uspešno vodila štiri leta. S svojo zavzetostjo je, ob pomoči ostalih članov sklada, z organizacijo številnih dejavnosti in dogodkov, uspela zbrati veliko sredstev, katere namenjajo delnemu pokritju stroškov izvenšolskih dejavnosti in pomagajo učencem, katerih starši se znajdejo v denarni stiski. Tudi sredstva, zbrana na petkovi prireditvi, bodo porabljena v te namene.

Dosedanji predsednici in tudi članom sklada, se je za uspešno delo zahvalil ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner in izrazil prepričanje, da bo sklad tudi z novim vodstvom uspešen pri svojem delu.


Več v Kultura in izobraževanje