Ustvarjalne počitnice v Galeriji Murska Sobota

Za otroke in starše kiparjenje živali ter Atelje Pike in Packa

Filip Matko, torek, 23. februar 2016 ob 22:11
Ustvarjalne počitnice v Galeriji Murska Sobota

Ustvarjalne počitnice v Galeriji Murska Sobota

Že 20 let potekajo v Galeriji Murska Sobota različne ustvarjalne delavnice za raznotere skupine ustvarjalcev. In v tokratnih zimskih počitnicah so v Galeriji Murska Sobota za otroke in družine pripravili ustvarjalne delavnice z likovnega področja. Udeleženci, od najmlajših do najstarejših, bi naj ustvarjali ob tokratni razstavi v Galeriji pod naslovom »Dela pomurskih umetnikov iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota«.

Prvi dan počitnic (v ponedeljek, 22. februarja) je od 10. do 13. ure potekala kiparska delavnica za otroke pod naslovom »Moj prijatelj«. V zvezi s to temo so si udeleženci kiparjenja s seboj prinesli fotografije živali, ki so jim všeč ali pa jo celo imajo doma kot hišnega ljubljenca.

Za uvod v prvi ustvarjalni dan jih je čakal nepopisan oziroma neporisan list papirja na slikarskem stojalu, ki pa ni dolgo sameval. Mladi so se resno lotili risanja podob, za tem pa so si pod vodstvom kustodinje Irme Brodnjak ogledali tokratno obsežno razstavo v Galeriji. Sledilo je seveda kiparjenje oziroma modeliranje, kar je bilo napovedano z vabilom na počitniško delavnico.

Od torka do petka (od 23. do 26. februarja) pa je družinam odprt »AteljePike in Packa«, ko bodo otroci skupaj s svojimi starši ustvarjali na teme razstavljenih likovnih del v Galeriji. Ob kustodinji Irmi Brodnjak bo v pomoč družinam pri ustvarjanju še Jelka Geder - Kosi, ne bo pa se izmikal niti direktor Galerije, dr. Robert Inhof.


Več v Kultura in izobraževanje