Prva samostojna razstava Radka Kukovca pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Na platno je začel slikati relativno pozno, čeprav se je v svojem poklicu ves čas srečeval z barvami

Branko Košti, nedelja, 6. marec 2016 ob 18:05
Razstava Radka Kukovca

Razstava Radka Kukovca

V avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je do 14. aprila 2016 na ogled prva samostojna razstava, po stažu najmlajšega člana Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, Radka Kukovca iz Sladkega Vrha.

Radko Kukovec je bil rojen v Mariboru 28. maja 1959, osnovno šolo je obiskoval v Zg. Velki pri Mariji Snežni, kot kraj imenujejo domačini. Na tej šoli je bil deležen kvalitetnega likovnega izobraževanja priznanega likovnega pedagoga in umetnika Jožeta Foltina. Po OŠ se je na gradbeni šoli v Mariboru izučil za keramičarja, sedaj je zaposlen v Palomi d.d. na Sladkem Vrhu.

Na otvoritvi razstave v soboto, 16. marca, je novega člana Likovnega društva Sv. Jurij in obenem svojega sodelavca, predstavil predsednik društva Zdravko Patty. "Za njegova dela je značilna igra barvnih ploskev, ki z obrtniško natančnostjo bivšega keramičarja in pleskarja zaživijo v novem likovnem kontekstu geometričnih likov in ploskev, ki z gradacijami in  barvnim kontrastom ustvarjajo iluzijo prostora. V nekaterih primerkih se je lotil povsem realističnih podob krajine, ki pa je močno stilizirana in ostaja podrejena geometrijskim ploskvam že na meji abstraktnega slikarstva", je povedal Patty, čestital umetniku za smelo odločitev za samostojni razpravi ter mu zaželel obilo uspeha in veselja pri nadaljnjem ustvarjanju znotraj društva.

Za prijetnejše razpoloženje na otvoritvi je s svojo frajtonarico skrbel mladi Denis Vršič iz Blaguša, organizatorji pa so poskrbeli tudi za okusno pogostitev obiskovalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje