Adolf in Franc sta gasilca že 60 let

Članice in člani PGD Spodnji Ivanjci na 80. občnem zboru

Prlekija-on.net, torek, 8. marec 2016 ob 09:08
V lepo urejenem gasilskem domu v Spodnjih Ivanjcih je potekal jubilejni, 80. občni zbor PGD Spodnji Ivanjci, ki se ga je udeležilo veliko gasilcev iz domačega društva, ter tudi gostov. Med njimi so bili gasilci iz sosednjih društev, ter pobratenega PGD Maribor-Pobrežje, župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, predsednik KS Spodnji Ivanjci Srečko Žižek, predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič, predsednik mladinske komisije pri GZ Gornja Radgona Ivan Kramberger in drugi. O delu društva in načrtih za prihodnje je poročal predsednik društva Robert Kramberger, ki je nanizal nekaj dogajanj iz delovanja društva. Kot je bilo razbrati iz njegovega poročila in poročil, poveljnika, tajnika in blagajnika ter drugih organov društva, je društvo dobro delovalo in realiziralo vse načrte.

Delo društva so, ob pozdravnem nagovoru, pohvalili tudi tisti, ki so se oglašali z besedo ob čestitki k njihovem delovanju. Župan Stanislav Rojko je posebej pohvalil njihovo prizadevanje pomagati ljudem v stiski. Po njegovem, pa ni nič manj pomembno povezovanje krajanov, ki se lahko v njihovih prostorih družijo in srečujejo. Pohvalil je tudi uspehe na gasilskih tekmovanjih gasilk, gasilcev in zlasti mladih gasilcev. Razumljivo je, da je bilo povedano tudi kaj o praznovanju 80-letnice društva, na kar se že pripravljajo. Njihova želja je tudi, da bi nabavili novo gasilsko vozilo, za kar bodo potrebovali tudi pomoč krajanov s področja, kjer društvo deluje in širše.

Ob tej priliki so gasilcem, ki v društvu delujejo okroglih 10, 20 ali več okroglih let podelili priznanja GZ Gornja Radgona, ki sta jih prejemnikom izročala predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič in predsednik društva Robert Kramberger. Za 60-letno delovanje pa sta ga prejela najstarejša člana, Franc Veberič in Adolf Budja. Zbor so zaključili z druženjem in pogostitvijo, kjer ni manjkalo niti sladkih domačih dobrot, ki so jih spekle članice PGD Spodnji Ivanjci.


Več v Kultura in izobraževanje