Krog prijateljev Bruna Gröninga v Gornji Radgoni

»Fenomen B. Gröning - Po sledeh čudodelnega izcelitelja«

Filip Matko, torek, 15. marec 2016 ob 09:51
Udeleženci predstave v DOSOR-ju

Udeleženci predstave v DOSOR-ju

Krog prijateljev Bruna Gröninga iz Gornje Radgone je v nedeljo, 13. marca, s pričetkom ob 14. uri v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravil prikaz filma »Fenomen Bruno Gröning - Po sledeh čudodelnega izcelitelja«. Ker je predvajanje filma trajalo do 19.30, sta vmes bila organizirana dva odmora. Tedaj so se številni udeleženci predstavitve filma lahko odločili za prostovoljne prispevke, ker vstopnine se ni pobiralo. Je pa na posebni stojnici bila na izbiro tudi različna literatura, ki si jo je lahko vsakdo izbral po svoji želji.

Po besedah Bruna Gröninga je misel »Vera v dobro je predpogoj, pravtako pa tudi volja za ozdravitev« predpogoj za ozdravitev in torej po njegovem neozdravljivo ne obstaja. Mnogi prijatelji in iskalci pomoči so poročali, da so z branjem knjig, poslušanjem glasbe ali gledanjem filma začutili izcelitveno moč, izboljšanje zdravstvenega stanja ali dosegli celo izcelitev. Te duhovne dobrine tako ne posredujejo le znanje in spoznanja, temveč lahko pripomorejo tudi k izcelitvi.

Krog prijateljev Bruna Gröninga je društvo prijateljev, ki se ukvarjajo z učenjem Bruna Gröninga in ga »prenašajo« dalje iskalcem pomoči. Vse naloge se izvajajo na osnovi prostovoljnega dela in prostovoljnih prispevkov. V Pomurju oziroma Murski Soboti je kar pet tovrstnih skupin, Klub prijateljev Bruna Gröninga v Gornji Radgoni pa že vabi na uvodno predavanje »Pomoči in izcelitve po duhovni poti s pomočjo učenja Bruna Gröninga«, ki bo v prostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona v ponedeljek, 21. marca 2016, s pričetkom ob 16. uri.


Več v Kultura in izobraževanje