Denis kljub pomoči številnih, izgubil boj z boleznijo

Denis Kramberger je v 35. letu izgubil boj z rakom

Prlekija-on.net, petek, 25. marec 2016 ob 09:54
Denis Kramberger

Denis Kramberger

Mladi filmski igralec, glasbenik in podjetnik Denis Kramberger iz Gornje Radgone, je kljub pomoči številnih, ki so za njega zbirali denar za prepotrebno operacijo, izgubil boj z boleznijo. 19. maja bi dopolnil 35 let.

Da ima raka, je izvedel pred dvema letoma. Takrat so se mu pričeli glavoboli stopnjevati in že prvi podrobnejši pregled je pokazal diagnozo, tumor možganskega debla. V začetku lanskega leta ga je bolezen priklenila na posteljo, na pomoč mu je priskočila domala cela Slovenija, ki je zbirala sredstva za nujni operacijski poseg in zdravljenje, a žal tudi ves zbran denar ni pomagal. Zadnje leto je Denis ob pomoči najbližjih živel s pomočjo traheostoma za lažje dihanje in sonde za hranjenje, saj sam ni mogel več požirati.

Kot podjetnik je bil zavarovan v Avstriji, zato je zdravljenje potekalo predvsem v tujini. A mu niso znali pomagati ne v Bad Radkersburgu, Gradcu, Dunaju, Innsbrucku in Fürstenfeldu v Avstriji, Zürichu in Baslu v Švici, Berlinu in Hannovru v Nemčiji... Denis kljub temu ni obupal in se je bojeval naprej.

Rešitev za njegovo bolezen bi lahko bila klinika v Phoenixu v ZDA. Tam je ugledni in svetovno priznani zdravnik klinike, dr. Robert F. Spetzler, že po prvem pregledu ugotovil, da so Denisove možnosti za ozdravitev dokaj velike, a so se iz dneva v dan zmanjševale. Primanjkoval je predvsem denar, pri čemer so številni priskočili na pomoč, a ko se je zbral denar, pa Denis ni bil več pri močeh, da bi poletel v ZDA na poseg. Nedavno ga je premagala zahrbtna bolezen, v sredo so se od njega poslovili na mestnem pokopališču v Gornji Radgoni.


Več v Črna kronika