Z vlakom v Ljutomer na Brotvo

Brotva pri kleti Ljutomerčan

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2009 ob 06:15
Ljutomerčan

Ljutomerčan

Ljutomerčan, ki je v lasti družbe Vino holding J, v soboto, 12. septembra, pripravlja Brotvo pri kleti družbe in tako ponovno obuja nekoč tradicionalno prireditev, ki je v Ljutomer privabljala večtisočglavo množico obiskovalcev.
"Ker so naša vina ambasadorji našega kraja in nas samih, jim moramo spoštljivo in njim primerno najti nazaj tudi mesto, ki jim je že in ki jim naj spet pripada na tržišču. Zato smo se pri kleti Ljutomerčan odločili obuditi Brotvo, kot nekdaj dobro poznano prireditev. Da pokažemo to ljubezen do trte in vina, spoštljiv poklon našim prednikom, ki so nas učili in nam ohranili znanja o vinogradništvu in vinarstvu, ter da pokažemo vsem, ki želijo priti, da njim in sebi z veseljem in ponosom lahko ob trgatvi nalijemo odlično belo vino," je o obuditvi Brotve povedala vodja prodaje pri Ljutomerčanu Mateja Štabuc.

Na prireditev bo goste iz osrednjega dela Slovenije pripeljal vlak, ki bo z železniške postaje Ljubljana odpeljal proti Ljutomeru ob 12.45, prihod v središče Prlekije pa bo ob 16. uri. Goste bo sprejela ljutomerska godba na pihala. Ob nagovorih direktorja Ljutomerčana Karla Kraška, ljutomerskega župana Franca Jurše in ljutomerske vinske kraljice Sanje Klenar bodo nastopili Ljutomerski oktet, grajska gospa z ljudskimi pesmimi in folklora, predstavljene bodo napitnice, prikazana pa tudi dela v vinogradu. Za zabavo bo skrbel ansambel Štrk. Z železniške postaje, ki jo bodo za to prireditev postavili ob ljutomerski vinski kleti, bo vlak proti Ljubljani odpeljal v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo.


Več v Družabno