Prvič kuharski dvoboj radenskih osmošolk

Izbirni predmet »Načini prehranjevanja« odličen izziv

Filip Matko, sreda, 20. april 2016 ob 10:03
Kuharski dvoboj radenskih osmošolk

Kuharski dvoboj radenskih osmošolk

V okviru izbirnega predmeta »Načini prehranjevanja« so se na prvem kuharskem dvoboju pomerile med seboj učenke osmega razreda Osnovne šole Radenci. Osmerico njih je izbrala učiteljica Sandra Prelog in dvoboj je potekal v ponedeljek, 18. aprila popoldne.

Prvo tekmovalno skupino, pod vodstvom mentorja Danila Rosa (kuhar v vrtcu Križevci), so sestavljale Taja Berič, Sara Cimerman, Ališa Fujs in Tina Lukač, a drugo tekmovalno skupino, pod vodstvom mentorice Romane Štuhec (kuharica OŠ Radenci), so sestavljale Tjaša Dervarič, Sara Domanjko, Špela Himelrajh in Eva Pešti. Izziv za prvi kuharski dvoboj je bil v pripravljanju obloženih kruhkov, namazov za kruhke ter izdelavi sadnega in zelenjavnega nabodala. Za oceno pa se je upoštevalo: izgled kuharic, higiena med pripravljanjem hrane, okus hrane, priprava pogrinjka ter estetska predstavitev pripravljenega.

Osmerica osmošolk se je odlično odrezala, kar so potrdili vsi »dvorni preizkuševalci«, kajti obloženih kruhkov, sadnih in zelenjavnih nabodal so se izredno razveselili drugošolci, ki so se vrnili s pohoda v okviru šolskega športnega dneva.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje