Otroci iz vrtca Ljutomer obiskali mizarstvo Sitar

Potrebovali so leseno tablo za projekt Veliki nemarni škornji na katero bodo narisali in napisali opozorilo za odpadke v gozdu

Prlekija-on.net, sreda, 20. april 2016 ob 10:13
Otroci iz vrtca Ljutomer pri mizarstvu Sitar

Otroci iz vrtca Ljutomer pri mizarstvu Sitar

Otroci skupine Graščaki smo se odpravili k mizarju, saj smo potrebovali leseno tablo za naš projekt Veliki nemarni škornji na katero bomo narisali in napisali opozorilo za odpadke v gozdu. Zato smo sklenili, da obiščemo mizarstvo Sitar v Ljutomeru.

Odšli smo od vrtca do mizarske delavnice, kjer nas je sprejel inženir lesarstva Marko Sitar. Predstavil nam je pojem lesar in mizar in njihovo delo obrti. Povabil nas je v salon, kjer smo izrazili naše želje in nam pri tem pomagal poiskati rešitve. Sledila je igra, kjer smo k prikazanim slikam dreves poskušali najti ustrezno vrsto in barvo lesa. Nato smo se lotili postopka dela, ki so potrebni, da dobimo končni izdelek. Ob izbrani leseni plošči, katero smo pobrusili skozi brusni stroj in jo pritrdili na stojalo. Po ogledu delavnice in seznanitvijo z orodjem in postopki dela so se otroci tudi sami preizkušali pri določenih postopkih dela v vodeni delavnici na prostem. Sami so izdelali lesene podstavke za na mizo, katere bodo poklonili na nastopu babicam in dedkom.

Ugotovila sem, da niso za delo z orodjem navdušeni samo fantje, ampak so zanimanje pokazale tudi dekleta. Nova znanja in izkušnje, ki so jih pridobili so otroci prenesli v igro vlog mizarja, kjer so vsa doživetja izražali.

Z novim znanjem in izkušnjami, ki so ga pridobili so prenesli v igro vlog mizarja, kjer so vsa doživetja izražali.

Posebna zahvala pa gre mizarstvu Sitar za prijaznost, trud in gostoljubje, ki so nam ga naklonili.

Vzgojiteljica Antonija Podnar


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31
Slovo mini maturantov iz vrtca

Slovo mini maturantov iz vrtca

torek, 11. junij 2024 ob 10:54