Anka od izločitvenega testa do najboljšega krožnika

Anko lahko v Pristavi obiščete tudi to sredo, 27. aprila, ko pri Vrtnarstvu Alt pripravljajo dan zelenjavnih sadik in popustov

Prlekija-on.net, nedelja, 24. april 2016 ob 19:15
Matej in Anka sta bila usklajena

Matej in Anka sta bila usklajena

V prejšnjih oddajah MasterChef Slovenija je Anka Alt iz Pristave uspešno prestala vse izzive, pristala tudi na balkonu, s čimer bi se izognila izpadu. A so jo sodniki vseeno priklicala nazaj, saj so bili mnenja, da se je pri kuhanju v skupinah "šlepala" naprej.

Za Anko je bil to velik šok, za nameček pa so nato tekmovalci še morali v individualnem testu v 45 minutah pripraviti tri različne mafine, ki pa niso smeli biti navadni, čokoladni ali vanilijevi, temveč nekaj posebnega, saj so sodniki pričakovali drugačne mafine z zanimivimi okusi.

Anka je mafine pekla prvič, zato sodniki nad njenimi izdelki niso bili ravno navdušeni, tako da se je morala pomeriti še v izločitvenem testu. Preizkusili so se v navidez lahki nalogi, kjer so v 15 minutah morali pripraviti čim več popolnih jajc na oko. Anka je test uspešno prestala ter se tako prebila med deset najboljših, na kar je bila izjemno ponosna.

Tekmovanje za najboljšega slovenskega amaterskega kuharja se je nato nadaljevalo z izzivom v paru, kjer pa je kuhinja bila postavljena popolnoma drugače, kot so vajeni. Anka je pristala v paru skupaj z mladim Matejem.

Naloga vsakega para je bila, da v 60 minutah pripravi dva identična krožnika – krožnika dvojčka, ki morata biti ista tako v okusu kot tudi videzu. Da je bila naloga še bolj težavna, se tekmovalca v paru med kuhanjem nista smela videti, saj je bila med posameznimi kuharskimi postajami postavljena visoka pregrada. Tako so se morali tekmovalci pri opravljanju naloge zanesti zgolj na svoje kuharske sposobnosti in komunikacijo, ki pa sta jo Anka in Matej odlično opravila, saj sta pripravila praktično identična krožnika z odličnimi in istimi okusi, kar so pohvalili tudi sodniki.

Anka in Matej sta s tem kot najboljši par pristala na balkonu, s čimer sta si prislužila tedensko varnost. To, da je Anka ponovno pristala na balkonu pa je očitno šlo nekaterim tekmovalcem v nos, saj so se iz nje odkrito norčevali, kar je izpadlo zelo otročje in povsem neprimerno glede na starost tekmovalcev in tip oddaje, v kateri nastopajo.

Kakorkoli, Anka je s tem prišla med devet najboljših amaterskih kuharjev, tekmovalci pa se bodo ta teden pomerili v skupinskem izzivu kot kavbojci.

Anko lahko v Pristavi obiščete tudi to sredo, 27. aprila, ko pri Vrtnarstvu Alt pripravljajo dan zelenjavnih sadik in popustov.

Vrtnarstvo Alt


Več v Družabno