V Strukovcih so pripravili 2. nočno gasilsko tekmovanje

Pri fantih so slavili Šratovci, pri dekletih Bodončanke

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. maj 2016 ob 12:52
2. nočno gasilsko tekmovanje v Strukovcih

2. nočno gasilsko tekmovanje v Strukovcih

Najstarejše prostovoljno gasilsko društvo v občini Puconci in okolici ter eno najstarejših v Pomurju sploh, PGD Strukovci, ki uspešno deluje že 126 let, je minuli konec tedna, na nogometnem igrišču v Strukovcih pripravilo II. nočno gasilsko tekmovanje. Tekmovanja, ki je pritegnilo na stotine obiskovalcev željnih druženja in zabave, iz širšega prekmurskega območja, se je udeležilo 22 gasilskih ekip – desetin, vse od Lendave do Pohorja. Šlo je za eno največjih tovrstnih tekmovanj, ki je bilo tudi izjemno močno, saj je sodelovalo najmanj šest ekip, ki so se uvrstile na državno prvenstvo.

Tekmovalo je 19 ekip članov in tri ekipe članic, pomerili pa so se v vaji z motorno brizgalno in metom torbice v začrtan krog. Pri članih so slavili gasilci PGD Šratovci (lani je najboljše bilo PGD Korovci), pri članicah pa so uspeh iz lanskega leta ponovile tekmovalke PGD Bodonci, ki so tako drugič zapovrstjo osvojile prehodni pokal organizatorja. Samo tekmovanje se je sicer lahko začelo šele po uradnem "postrojavanju", dvigu gasilske zastave, odigrani domači himni, ter pozdravnih nagovorih predsednika PGD Strukovci Saša Pavlinjeka ter poveljnika Gasilske zveze Puconci, Franca Barbariča.

Sicer z začetkom maja se je tudi v Pomurju začela poletna sezona gasilskih tekmovanj, in med prvimi letos je v Strukovcih, kjer pri organizaciji tovrstnih dogodkov sodeluje praktično cela vas in ne le gasilci, potekalo drugo, izjemno zanimivo nočno tekmovanje, katero je tudi zaradi lepega in relativno toplega vremena obiskalo veliko domačinov in prebivalcev iz okoliških vasi. Slednji so lahko v družbi svojcev, znancev in prijateljev, uživali ob dobri kulinariki in pijači, še posebej ob glasbenih zvokih priljubljene skupine Blue planet, ki so jih razveseljevali vse do nedeljskih jutranjih ur. Ob vsem tem je bil ponosen tudi Saša Pavlinjek, predsednik PGD Strukovci, ki v vasi z manj kot 200 prebivalci, šteje nad 100 članic in članov.

"Lepo je delati s takšnimi požrtvovalnimi članicami in člani, ki so vedno pripravljeni na pomoč in sodelovanje. Poleg, da se nenehno usposabljamo in izobražujemo, ter skrbimo za opremo, in pripravljamo naše tekmovanje, v našem društvu imamo tudi moško in žensko ekipo, ki uspešno nastopajo na tekmovanjih v ožji in širši okolici, kjer dosegajo odlične rezultate", nam je povedal Pavlinjek, ki je izrazil zadovoljstvo, da jih je, kot eno najstarejših društev v Pomurju, obiskala tudi obrambna ministrica Andreja Katič. Prav tako so v PGD Strukovci zadovoljni, da jim ni potrebno pogosto sodelovati pri gašenju požarov ali kakšnih drugih nesrečah. Sami namreč že nekaj let niso uradno posredovali, tako da sodelujejo le na vajah, kar jih tudi veseli.

Končni vrstni red, člani: 1. PGD Šratovci 458,9 točke; 1. PGD Sovjak 449,8; 3. PGD Sveti Jurij 448,3; 4. PGD Bodonci 448,2; 5. PGD Žižki 445,2; 6. PGD Ropoča 444,9; 7. PGD Korovic 442,3; 8. PGD Motovilci 426,0; 9. PGD Pertoča 424,8; 10. PGD Oplotnica 421,1 itd.; Članice: 1. PGD Bodonci 430,6; 2. PGD Šmartno na Pohorju 425,7; 3. PGD Sovjak 410,1.  

Najboljši čas vaje z motorno brizgalno so dosegli tekmovalci PGD Žižki (38,8 sekunde) ter tekmovalke PGD Šmartno na Pohorju (46,3).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje