Predavanje Društva diabetikov Ljutomer

Predavanje z naslovom Pogostejše napake pri merjenju glukoze v krvi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. maj 2016 ob 11:00
Predavanje Društva diabetikov Ljutomer

Predavanje Društva diabetikov Ljutomer

Društvo diabetikov Ljutomer je v sredo 11.5.2016 v prostorih ZD Ljutomer pripravilo predavanje: Pogostejše napake pri merjenju glukoze v krvi.

Predavala je ga. Danica Ostanek prof. zdravstvene vzgoje, sicer pa predstavnica podjetja Zaloker&Zaloker. Na kratko je predstavila sladkorno bolezen in njene posledice nato pa so sledile delavnice kako pravilno izmeriti krvni sladkor.

Zraven članov društva diabetikov Ljutomer so se predavanja in delavnic udeležili tudi učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki obiskujejo krožek o sladkorni bolezni. Tako so učenci v živo videli kako se krvni sladkor pravilno izmeri in upamo, da jim bo takšna izkušnja koristila na kakšnem tekmovanju o sladkorni bolezni. Pogumnejši so dovolili, da sta jim predavateljica in njen sodelavec izmerila količino sladkorja v krvi in ugotovili so, da nobeden od testiranih ni imel povečanega krvnega sladkorja razen učenca, ki s to boleznijo živi že tri leta.

Zahvaljujemo se učiteljicama ga. Renati Bajzek in ga. Darji Makoter, da sta bili pripravljeni sodelovati z učenci na tem predavanju. Veselimo se še nadaljnjega sodelovanja.

Tajnica društva
Skuhala Leonida


Več v Kultura in izobraževanje