Bojan Sobočan razstavlja svoja dela v Murski Soboti

Razstava bo v pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota na ogled do 1.6.2016

Prlekija-on.net, torek, 24. maj 2016 ob 08:30
Razstava

Razstava

V pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je od včeraj na ogled prva samostojna pregledna fotografska razstava avtorja Bojana Sobočana iz Gomilice. Fotografska razstava bo na ogled do 1. junija 2016.

Avtorja je fotografija zanimala že vrsto let s tem, da se je začel poglabljati v fotografsko umetnost in raziskovati skrivnosti svetlobe in umetniške fotografije šele od leta 2015.

V prvi pregledni razstavi so na ogled tematsko različna ustvarjalna dela vse od nosečnice in dojenčka do otroka in ženskih modelov. Preko plesalcev, nočnih posnetkov in motivov iz narave.

Na razstavi sta tudi izbrani fotografiji iz natečaja, ki sta bili del skupinske razstave na temo »Nasilje na njeni koži«, ki je bila izvedena v organizaciji Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Slednja je potovala po celi Sloveniji in bila na koncu razstavljena še v Strasbourgu in Švici.

Avtor se zahvaljuje vsem modelom, ki so pomagali pri ustvarjanju in omogočili izvedbo razstave. Posebna zahvala gre vizažistki Mojci Pozvek.

Avtor vabi k sodelovanju prostovoljce za različne fotografske projekte. Kontakt bojci.art@gmail.com ali 051 654 788. Pogoj za sodelovanje je polnoletnost in veselje do poziranja in ustvarjanja. Razstava bo na ogled do 1.6.2016.


Več v Kultura in izobraževanje