Policija želi vedeti, kako zadovoljni ste z njihovim delom

Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav, od katerih je bila zadnja izvedena v letu 2014, so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka

Prlekija-on.net, četrtek, 2. junij 2016 ob 14:28
Policija, foto: policija.si

Policija, foto: policija.si

V slovenski policiji se zavedajo, da lahko javnomnenjske raziskave bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanj javnosti. Ugotovitve raziskav vzpodbujajo izboljšanje dela policije, kar krepi partnerski odnos med policijo in prebivalci. Vse to prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije.

Zato so pripravili kratko spletno anketo o zadovoljstvu z delom policije, ki jo lahko prebivalci izpolnijo do 30. junija 2016.

Anketa je dostopna tukaj.

Anketa je popolnoma anonimna. Vaši odgovori na anketna vprašanja, ki se shranjujejo v bazo odgovorov, ne vsebujejo nobenih informacij, po katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Odgovori na vprašanja niso obvezni, zato je pri vseh samodejno označena možnost Brez odgovora. Slovnična oblika za moški spol se uporablja tudi za ženske

Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav, od katerih je bila zadnja izvedena v letu 2014, so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. "Vendar pa izkazanega zaupanja ne jemljemo kot nekaj samoumevnega, temveč si poskušamo z učinkovitim delom in posluhom za potrebe ljudi prizadevati, da bi ga ohranili in celo izboljšali," so ob tem še zapisali.


Več v Kultura in izobraževanje