Otroci vrtca Mala Nedelja uživali v vožnji s kočijo Turistične kmetije Vrbnjak

Pohod do Turistične in Eko kmetije Vrbnjak v Kuršincih

Prlekija-on.net, petek, 3. junij 2016 ob 18:32
Otroci pri Turistični kmetiji Vrbnjak

Otroci pri Turistični kmetiji Vrbnjak

Skupina otrok 4 – 6 let z vzgojiteljema Silvijo Filipič in Jernejem Filipičem iz vrtca Mala Nedelja se je v petek, 3. 6. 2016 odpravila na pohod do Turistične in Eko kmetije Vrbnjak v Kuršincih. Prijazna gospa Mira nas je popeljala po njihovi kmetiji, kjer smo lahko božali in hranili konje, si ogledovali krave, pujske, race, goske, muce in psa. Sprehodili smo se tudi po njihovih rastlinjakih, kjer smo videli veliko sadik in tudi že nekaj plodov kumaric in paradižnika, paprike ter ostale zelenjave. Med sadikami so se podile majhne račke, ki so jih otroci z veseljem pričakali in jih pestovali.

Posebnost njihove kmetije je tudi velik ribnik, okrog katerega smo se tudi sprehodili in opazovali bližnjo ter širšo okolico. Po ogledu so nas pogostili z eko domačim jabolčnim sokom in prigrizki. Največje veselje pa je seveda sledilo. Gospod Anton nas je povabil na kočijo, saj so nas konji že nestrpno čakali. Vožnja s kočijo je bila za otroke res nekaj nevsakdanjega, razburljivega in prečudovitega. Del poti do vrtca smo se peljali s kočijo, del poti pa smo še prehodili peš ter navdušeno obujali doživetja tega dne.

Besedilo: Silvija Filipič
Foto: Jernej Filipič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši