Stari zgodovinski lepotci na panoramski vožnji po Pomurju

Popeljalo se je tudi stoletno vozilo

Jože Žerdin, nedelja, 5. junij 2016 ob 20:10
25. mednarodni rally veteranov

25. mednarodni rally veteranov

Moto klub veterani Murska Sobota je ob jubileju kluba v soboto, 4. junija, pripravil 25. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2016 s tekmovanjem in panoramsko vožnjo po Prekmurju. Tako so lastniki starih osebnih avtomobilov in dvokoles, motornih koles z bočno potniško prikolico, najprej pri BTC v Murski Soboti pripravili ogled vozil.

To je bila prava paša za oči, kajti na enem mestu si je lahko obiskovalec ogledal najrazličnejša vozila različnih znamk in modelov starejša od 30 in let več, med njimi je bilo tudi nekaj ameriških in drugih vozil, eno se je celo popeljalo po Prekmurju staro okoli sto let. Ta vozila imajo zgodovinsko vrednost in so ohranjena in pravi lepotci za današnji čas. Jubilejnega srečanja so se poleg slovenskih klubov, udeležili tudi nekateri lastniki vozil iz tujine. Lastniki teh vozil so na svoja vozila ponosni, kajti gre za ohranjanje kulturne dediščine in mladi rod danes vidi, kako so se pred leti vozili njihovi dedki in babice po naših cestah.

Pred začetkom tekmovanja in panoramske vožnje sta zbrane nagovorila predsednik moto kluba Veterani Murska Sobota Jože Bobovec in podžupan mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak, ki je od kluba prejel posebno priznanje. Panoramska proga je bila dolga 77 kilometrov, ki je skupaj obsegala še tekmovalni del. Start vsem udeležencev se je začel v Murski Soboti, za hip so se ustavili v Centru varne vožnje v Murski Soboti, nato so se popeljali skozi Noršince proti Martjancem, Moravskim Toplicam, Bogojini, Beltincem, Gančanom, Turnišču, Razkrižju, Cvenu, Veržeju, Bakovcem in nazaj v Mursko Soboto, kjer so varno in srečno prispeli do cilja. V tekmovalni disciplini je prva etapa vključevala vožnjo med Mursko Soboto in Beltinci, druga etapa vožnje pa Beltinci - Turnišče- Razkrižje - Murska Sobota.


Več v Družabno