Na Cvenu predstavili knjigo o Josipu Mursi

V Zadružnem domu na Cvenu so se srečali na predstavitvi knjige o Josipu Mursi, ki je v letih od 1864 do 1948 prebival na Sp. Krapju

Prlekija-on.net, četrtek, 16. junij 2016 ob 08:351
Predstavitev knjige Josip Mursa na Cvenu

Predstavitev knjige Josip Mursa na Cvenu

Z organizacijo članov KD Cven smo se v petek, dne 10. junija 2016 ob 19. uri v Zadružnem domu na Cvenu srečali na predstavitvi knjige o Josipu Mursi, ki je v letih od 1864 do 1948 prebival na Sp. Krapju.

Knjigo z naslovom MURSA – nepozabni napredni Slovenec sta predstavila avtor, gospod Rado Podgorelec in dr. Miran Puconja. Prisostvoval je tudi domači zbiratelj virov o življenju Josipa Murse, gospod Denis Raj, pogovor o nastanku in vsebini knjige pa je vodila gospa Milena Rakuša.

Posebno dobrodošlico smo izrekli cenjenima damama, potomkama Murse – gospe Mariji Bitenc Samec, soprogi pokojnega Mursovega vnuka Dušana in gospe Vanji Samec, Mursovi pravnukinji ter njunemu prijatelju, akademskemu kiparju, gospodu Antonu Hermanu.

Kulturni program ob tem prijetnem dogodku smo pripravili člani KD Cven in učenci Glasbene šole »Slavka Osterca« Ljutomer.
Gospa Vanja Samec nam je podarila knjigo v spomin na prireditev, predsednik KD Cven, gospod Tihomir Babič pa je damam podelil cvetje v znak pozornosti.

Zanimivi pogovori so stekli še ob degustaciji vin sponzorja Turistične kmetije Hlebec Kog in ob pokušini kmečkih dobrot naših gospodinj.

Olga Majcen


Več v Kultura in izobraževanje