Tabor za radovedne in nadarjene na OŠ Križevci

25 učencev OŠ Križevci se je udeležilo že tradicionalnega Tabora za radovedne in nadarjene

Prlekija-on.net, torek, 28. junij 2016 ob 08:36
Tabor za radovedne in nadarjene

Tabor za radovedne in nadarjene

25 učencev OŠ Križevci se je udeležilo že tradicionalnega Tabora za radovedne in nadarjene, katerega osrednja tema letos je Modeli sveta: od matematike prek fizike do tehnike. Tabor se je pričel v ponedeljek, 27. 6. 2016, in se bo zaključil v torek popoldan.

Udeleženci bodo na zabaven način povezovali matematiko, fiziko, tehniko in kemijo ter skozi povezano dejavnost spoznali različne vidike uporabe.

Spoznali so že osnovne oblike modelov, ki nam omogočajo boljše razumevanje sveta. Preizkusili in poučili so se v izdelavi vrtalk ter s pomočjo modelov iz narave ugotovili, da so snovi zgrajene iz atomov in molekul. Skupaj so se poglobili tudi v mikroskopsko majhen svet.

Delavnice so potekale pod burnim očesom Sare, Simona in Danila iz zavoda Simertis.

Sprostili so se v bližnjem termalnem bazenu.

Po ogledu poučnega filma o življenju v puščavi so iz šolske telovadnice naredili veliko spalnico in se polni vtisov odpravili spat, saj jih čaka še drugi del tabora, kjer bodo preko modelov papirnatih mostov spoznavali zakonitosti gradnje pravih mostov. Tudi za rekreacijo bo poskrbljeno.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

130 let PGD Cezanjevci, foto: Občina Ljutomer

130 let PGD Cezanjevci

sreda, 19. junij 2024 ob 09:44
Odkritje spominske plošče Josipa Murse

Letos mineva 160 let od rojstva Josipa Murse

sreda, 19. junij 2024 ob 08:39