Negovčani slavili v Zbigovcih

Na nogometnem turnirju so igrali kar 12 ur

Prlekija-on.net, torek, 5. julij 2016 ob 09:02
Nogometni turnir v Zbigovcih

Nogometni turnir v Zbigovcih

Klub malega nogometa Zbigovci, ki praznuje četrt stoletja obstoja in uspešnega igranja nogometa, je na domačem igrišču v Zbigovcih pripravil 16. dnevno – nočni turnir za povabljene ekipe. Igralo se je med 16. uro v soboto in 4. uro v nedeljo, v dvanajstih urah nogometa, se je poleg sedmih domačih ekip, za čim boljšo uvrstitev potegovala tudi ekipa FK Dalas Knežica iz Republike Srbske (BiH). Najprej se je igralo v dveh skupinah, po sistemu vsak z vsakim, nato pa sta po dve boljši ekipi iz obeh skupini, odločali o končnih uvrstitvah. Na svoje pa so vsekakor prišle tudi desetine, če ne več sto, navijačev in drugih ljubiteljev nogometa.

V samem tekmovanju pa so največ uspeha imeli nogometaši KMN Negova, ki so v finalu premagali sosede KMN Protokal iz Ivanjševcev ob Ščavnici. V boju za 3. mesto je Baren z Melov ugnal ekipo Elektra.

Rezultati, skupina A: Negova – Zbigovci 9:0, Baren – Dalas Knežica 1:1, Negova – Baren 1:1, Dalas Knežica – Zbigovci 6:0, Negova – Dalas Knežica 3:1, Zbigovci – Baren 0:9; Skupina B: Protokol – Grabonoš 1:0, Police – Elektro 0:2, Protokol – Police 3:1, Grabonoš – Elektro 2:2, Protokol – Elektro 3:2, Grabonoš – Police 0:3.

Polfinale: Negova – Elektro 4:1, Protokol – Baren 3:0, za 3. mesto: Elektro – Baren 0:3, za 1. mesto: Negova – Protokol 3:1

Končni vrstni red: 1. Negova, 2. Protokol, 3. Baren, 4. Elektro, 5.- 8. Dalas Knežica, Police, Grabonoš in Zbigovci.

Poleg za najboljše ekipe so organizatorji lepe pokale podelili tudi najboljšemu vratarju (Branko Kokol – Baren) in strelcu (Marko Kocbek – Negova).


Več v Šport