V Radencih mladi kot »Vojak 21. stoletja«

Štirje dnevi počitniških aktivnosti, sodelovanje SV

Filip Matko Ficko, nedelja, 10. julij 2016 ob 20:10
»Vojak 21. stoletja« za mlade

»Vojak 21. stoletja« za mlade

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je v sodelovanju z Zavod za turizem in šport Radenci pripravilo številne prireditve v dneh od 5. do 8. julija pod naslovom naslovili »4. rekreacija & Radenska noč«. Prizorišča dogajanj so bila v glavnem na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci, kjer je preko sto mladih sodelovalo v športnih igrah: košarki, nogometu ter odbojki na mivki.

Športne aktivnosti so potekale dopoldne od 10. do 12. ure, po kosilu, od 13. do 16. ure, pa so bile še vodne igre z veveričko Muki v Zdravilišču Radenci, pohodi in vsestransko zanimive kreativne delavnice.

V četrtek, 7. julija med 13. in 16. uro popoldne, so kot posebno zanimivost »Vojak 21. stoletja« predstavili pripadniki soboške vojašnice Slovenske vojske, skupaj s pripadniki športne enote. Sodelovali so vojaki 1. pehotne čete 74. pehotnega polka SV, vojaki protioklepne čete rodovskega bataljona 72. brigade SV in predstavniki vojaške policije. Postavljen je bil bivak, poligon za rekreativno vojaško urjenje (tek s puško med različnimi ovirami ter metom šolske bombe), streljanje s puško ob računalniškem prikazu zadetkov, bila je predstavljena dejavnost vojaške policije ter ostale aktivnosti pripadnikov SV. Zanimanje mladih je bilo izredno, kar je lahko potrdil tudi Andrej Horvat iz Zavoda za turizem in šport Radenci.


Več v Kultura in izobraževanje