V Ljutomer prihaja odprta kuhinja na ulici - »Prleška kühja«

Prleško kühjo bo organiziralo TD Ljutomer z namenom popestriti dogajanje in druženje v Ljutomeru in promocijo prleške bogate kulinarike, vin in naših gostincev, turističnih ponudnikov, vinogradnikov in društev, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo

Prlekija-on.net, petek, 15. julij 2016 ob 09:13
Prleška kühja

Prleška kühja

»Prleška kühja« je serija dogodkov odprte kuhinje na ulici v Ljutomeru, ki se bodo načeloma odvijale mesečno od pomladi do jeseni. Prvo »kühjo« bodo odprli prav v posebnem sklopu in sicer na tradicionalnem letos že 12. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina in sicer kar dva dni zapored, v petek 15.7. in soboto 16.7. od 18.00 do 22.00 ure na Glavnem trgu.

Danes, v petek 15.7., bodo obiskovalce razvajali štirje ponudniki kulinarike in sicer:
  • Mitra
  • Kmetija Vargazon Cven
  • Turistično društvo Ljutomer
  • Društvo za promocijo Prlekije
V soboto 16.7. bodo za kulinariko poskrbeli:
  • Turistično društvo Ljutomer
  • Kmetija Vargazon Cven
  • Na koncu vasi
  • Turistično narodopisno društvo Razkrižje
Prleško kühjo bo prvič organiziralo Turistično društvo Ljutomer z namenom ne le popestriti dogajanje in druženje Prlekov in obiskovalcev v Ljutomeru, temveč tudi kot promocija prleške bogate kulinarike, vin in naših gostincev, turističnih ponudnikov, vinogradnikov in društev, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo.

Vsako »kühjo« bodo popestriti z novimi specialitetami, pri ponudnikih pa poskušali biti čim bolj raznoliki, povezovalni in inovativni, ter dati možnost predstaviti se vsem, ki bi želeli promovirati svoje kuharske veščine ali okusne specialitete profesionalnih gostinskih kuhinj. Želijo si odkriti naše pozabljene ali manj vsakdanje specialitete, ki jih drugje po Sloveniji ne poznajo, hkrati pa tradicionalne jedi predstaviti na moderen način.

Seveda ob vsem tem ne bodo pozabili na domača vina in druge pijače iz naše okolice, domače in edinstvene, zato nam bodo ob dobrotah na žlico in vilico, grla plavila tudi odlična vina iz Jeruzalema in okolice.

Princip »kühje« je poskusiti in predstaviti čim več okusov, zato bodo gostom ponudili manjše porcije, večjo izbiro in hkrati kljub kvaliteti tudi cenovno ugodno ponudbo za vsak žep.

Vabljeni, da jih obiščete, se podružite in razvajate svoje brbončice.
Pa dober tek!


Več v Kultura in izobraževanje