Izžrebane so startne številke za 26. slovenski kasaški derbi

Za prestižno zmago in nagrado 10 tisoč evrov se bo potegovalo 12 konj kasačev, devet iz domačega KK Ljutomer, dva iz KK Komenda in eden iz KD Slovenske gorice Lenart

Branko Košti, sreda, 3. avgust 2016 ob 20:47
Žreb startnih številk za 26. slovenski kasaški derbi

Žreb startnih številk za 26. slovenski kasaški derbi

Do največjega dogodka v slovenskem konjeništvu nas loči le še nekaj dni. V zavetju hotela Bioterme, v čudovitem večernem ambientu ob hotelskem bazenu, je bil v torek, 2. avgusta, opravljen žreb startnih številk za 26. slovenski kasaški derbi, katerega bo v nedeljo, 7. avgusta, gostil ljutomerski hipodrom. Za prestižno zmago in nagrado 10 tisoč evrov, se bo v dirki, katere pokrovitelji so Deželna banka Slovenije, Semenarna Ljubljana in Zadružna zveza Slovenije, potegovalo 12 konj kasačev, od tega kar devet iz domačega Konjeniškega kluba Ljutomer, dva iz KK Komenda in eden iz KD Slovenske gorice Lenart.

Zbrane voznike, trenerje, lastnike in rejce konj, ter ostale ljubitelje kasaškega športa, je uvodoma pozdravila vodja Bioterm Rebeka Trop, se zahvalila za priložnost, da lahko gostijo tako pomemben dogodek, vsem zaželela prijetno počutje, tekmovalcem pa srečo pri žrebu. Predsednik kasaške zveze Slovenije dr. Iztok Purič se je v imenu KZS Slovenije zahvalil Konjeniškemu klubu Ljutomer, za vse, kar so doslej napravili in tudi za prijeten večer ter poudaril, da je zaupanje in  spoštovanje tisto ključno, ki bo vodilo vse ljubitelje in akterje v kasaškem športu do tega, da bo doseženo bistveno več, predvsem pa tisto, kar si vsi skupaj želijo.

Pred začetkom resnega dela, žrebanja startnih številk oz. pozicij za 26. slovenski kasaški derbi, so za obilico smeha poskrbeli amaterski gledališki igralci iz Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru, ki so odigrali skrajšano verzijo komedije Kšeft za znoret.

Izžrebane startne številke oz. pozicije:
žreb startnih številk za 26. slovenski kasaški derbi


Več v Šport