Na prostem se je predstavilo 65 društev, zavodov in podjetij

V okviru 60. občinskega praznika Občine Ljutomer so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem

Prlekija-on.net, četrtek, 4. avgust 2016 ob 12:39
Občina na prostem

Občina na prostem

Peti dan 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, v sredo, 3. avgusta, je bil Dan druženja, v okviru katerega so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem, na kateri so se predstavili in družili predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

V letošnjem letu se je na povabilo k sodelovanju odzvalo kar 65 društev, zavodov in podjetij, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa je vsem sodelujočim podelila plakete z zahvalo.

Stojnice so bile združene po dejavnostih, v sklopu »Turizem smo ljudje«, so se predstavili Turistično društvo Mala Nedelja- Radoslavci, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Turistično društvo PÜtar KS Stročja vas, Turistično kulturno društvo Mak Pristava, Turistično društvo Stara cesta, Turistično društvo Cven, Društvo za medsosedsko pomoč - Strojni krožek Ljutomer – Križevci, Čebelarsko društvo Ljutomer, Društvo kmetic Ljutomer - Razkrižje in Turistično društvo Babinci. V sklopu »Kultura za vsak čas« so se predstavili Ljubiteljska kultura – OI JSKD, Klub prleških babic, Kulturno društvo Cven skupaj z Društvom cvenskih čehov in diklin, Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja in Javni zavod Splošna knjižnica Ljutomer.

Sklop »Mladini prijazna občina« so predstavljali Društvo cvenskih čehov in diklin, Mladinski svet Ljutomer in Mladinski center Prlekije, »Mini športni park na Glavnem trgu« pa Športna zveza Ljutomer, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica Stara cesta, Namiznoteniški klub Spin Mala Nedelja, ŠD Strelec Grlava, Planinsko društvo Ljutomer, Športno društvo Prlek, Rugby in Touch Rugby Klub Ljutomer, Športno društvo MTB Prlekija, Košarkarski klub Ljutomer, Strelsko društvo Mesto Ljutomer, Kasaški klub Ljutomer, Šahovska sekcija TVD Partizan in ŠD Radenska Pomgrad ter Boks klub Ljutomer.

»V skrbi za druge« so predstavljali CSD Ljutomer, Društvo diabetikov Ljutomer, Ozara Slovenija - Nacionalno združenje za kakovost življenja, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Društvo upokojencev Ljutomer, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Društvo za osteoporozo Ljutomer, Karitas Župnije Ljutomer, Združenje multiple skleroze, Koronarno društvo Radenci, Društvo varnega zavetja Pomurje in Dom starejših občanov Ljutomer, »Zdravstvena preventiva« pa Zdravstveni dom Ljutomer in Rdeči križ, enota Ljutomer, »Izobraževanje« pa so skupaj predstavili OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer in Vrtec Ljutomer.

»Veteranska združenja« so predstavljala Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje in Prleško društvo za ohranjanje tehnične in kult. dediščine Johann Janez Puch, »Javna podjetja« KSP Ljutomer d.o.o., »Javna uprava« pa Upravna enota Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, En svet – svetovalna pisarna za svetovanje občanom na energetskem področju, Občina ljutomer ter MIR.

Ob tem se je bilo možno zapeljati s kočijo, nastopili so Lotmerški tamburaši, Cvenska folklorna skupina, Družina Stajnko, Ansambel Klas, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota se je predstavilo s pevskim nastopom skupaj s paraplegiki, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije plesni in pevski nastop skupaj s slepimi in slabovidnimi, Rugby klub je predstavil vadbo, v športnem parku so se lahko obiskovalci preizkušali v različnih športih, postreženi so bili tudi z golažem, ... sproščeno druženje pa se je nadaljevalo še do večera.


Več v Družabno