Počitniško šahiranje v prijetnem hladu

Šahiste DOSOR-ja obiskali člani - šahisti ŠDIU Radenci

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 8. avgust 2016 ob 23:29
Počitniško šahiranje v DOSOR-ju

Počitniško šahiranje v DOSOR-ju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je to poletje zelo priljubljen šah. Stanovalci doma, ljubitelji te igre, so ob 64-ih belo-črnih poljih zaigrali v začetku tega meseca, 4. julija dopoldne, proti šahistom Medobčinskega društva invalidov iz Ormoža ter izgubili s 14 : 18 (o tem smo podrobno poročali tudi na spletnih straneh »Prlekije« !). Toda z igrami DOSOR-jevci redno nadaljujejo.

Tako so se med seboj pomerili v petek, 15. julija popoldne, kot tudi naslednji petek, 22. julija. A tega dne so se sešli kar dvakrat. Dopoldne so se pomerili med seboj, popoldne istega dne pa so se zbrali ponovno, da v prijetni družbi osmislijo to miselno igro. Ob tem se je stanovalcem DOSOR-ja v klubskem prostoru (v pritličju, poleg domske kapelice) tedaj pridružil še osnovnošolec Nejc z Goričkega v Prekmurju, ki se je z očetom Simonom pripeljal iz Rogaševec na šahovsko druženje in oba sta nekaj dvobojev odigrala s stanovalci DOSOR-ja. Že v petek, 29. julija dopoldne, pa je bil sklenjen dogovor s Športnim društvom invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Franjo Zver, da bodo njihovi člani prišli šah igrat proti DOSOR-jevcem.

To se je zgodilo v petek, 5. avgusta, ko je po 9. uri sedmerica igralcev sedla za mize s šahovskimi polji ter zaigrala »krožno« vsak z vsakim v prijetnem hladu DOSOR-jeve klubske sobe. Po treh urah iger in zaključku tokratnega šahovskega druženja je bil vrstni red tekmovalcev naslednji: 1. Bojan Kos (ŠDIU Radenci) 5 točk, 2. Franjo Zver (ŠDIU Radenci) 4,5 točke, 3. Stanko Borkovič (ŠDIU Radenci) 4 točke, 4. Ratko Majstorovič (DOSOR) 3,5 točke, 5. Evgen Prešeren (DOSOR) 2,5 točki, 6. Vladimir Savić (DOSOR) 1,5 točka in 7. Jože Pirc (DOSOR) 1 točka. Vendar ne bo ostalo le pri tem, kajti naslednje srečanje je že predvideno za naslednji petek, 12. avgusta.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno