Prijeli osumljenca, ki je sodeloval pri filmskem poskusu kraje bankomata

Z vsaj še tremi državljani Romunije je storil dve kaznivi dejanji tatvin in kaznivo dejanje velike tatvine

Prlekija-on.net, sreda, 10. avgust 2016 ob 20:29
V akciji iskanja osumljencev je sodeloval tudi policijski helikopter

V akciji iskanja osumljencev je sodeloval tudi policijski helikopter

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj, 9. 8. 2016, ob 21. uri, na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 33-letnega državljana Romunije, ki je utemeljeno osumljen, da je v sostorilstvu z vsaj še tremi državljani Romunije storil dve kaznivi dejanji tatvin in kaznivo dejanje velike tatvine. Opisani so v času med 6. in 8. 8. 2016, v Dvorjanah v občini Duplek in na Ptuju izvršili tatvino kombiniranega vozila, znamke Ford Transit in tatvino osebnega avtomobila, znamke Ford Focus.

Obe vozili so v ponedeljek, 8. 8. 2016, okoli 2. ure uporabili pri vlomu v trgovino Interspar na Ptuju, od koder so poskušali odtujiti bankomat. Z osebnim avtomobilom so namerno trčili v izložbeno steklo in ga razbili. Po vdoru so s pomočjo kombiniranega vozila in z uporabo zategovalnih pasov (gurten) izvlekli bankomat, ki so ga poskušali naložiti v nakladalni del kombiniranega vozila, kar pa jim zaradi odziva bližnjih občanov, ki so obvestili policijo ni uspelo, s kraja pa so nato pobegnili.

Po begu s kraja dejanja so se skrili v gozd na območju Krčevine pri Vurberku, za tem pa so se nameravali odpeljati z osebnim avtomobilom, znamke Volkswagen Passat, ki so ga predhodno, z namenom pobega, parkirali v bližini cerkve v Dvorjanah. Tam so policisti prijeli 33-letnega Romuna, ostali sostorilci pa so uspeli pobegniti.

Zoper privedenega romunskega državljana je preiskovalna sodnica sinoči odredila sodno pridržanje, danes, 10. 8. 2016, ob 13.00 pa ga ja zaslišala. Po zaslišanju je zoper njega odredila pripor.

Ob tej priložnosti se policisti in kriminalisti PU Maribor zahvaljujejo vsem občanom, ki so bili priče vlomu in so svoja zaznavanja in opažanja sporočali policiji na telefonsko številko 113 ter pomagali pri iskanju storilcev. Medsebojno sodelovanje je ponovno obrodilo sadove in še enkrat več pokazalo, da se za našo skupno varnost lahko trudimo le z roko v roki.


Več v Črna kronika