Na Gradu Negova bo že sedmič potekal Salon Traminec

Obiskovalce čakajo izbrani traminci, vrhunska slovenska kulinarika, Mala šola vinskih okusov, glasbeni program pa bosta obogatila Vlado Kreslin in Samo Budna

Prlekija-on.net, petek, 12. avgust 2016 ob 12:49
Grad Negova

Grad Negova

Na Gradu Negova bo že sedmič potekal Salon Traminec, ki vsako leto ponudi najboljše tramince iz kleti slovenskih in tujih vinarjev. 22. avgusta 2016, od 17. do 23. ure, čakajo obiskovalce na gradu Negova pri Gornji Radgoni izbrani traminci, vrhunska slovenska kulinarika, Mala šola vinskih okusov, glasbeni program pa bosta obogatila Vlado Kreslin in Samo Budna.

Že sedem let se ljubitelji vrhunskih tramincev in kulinarike, dobre glasbe in še boljše družbe, v avgustu zbirajo na idiličnem gradu Negova. Na svoj račun bodo znova prišli vsi gurmani ter ljubitelji dobre kapljice, saj bo na voljo široka paleta - letos kar 109 vzorcev - prvovrstnih tramincev iz Slovenije in tujine. Tramince bodo pospremile kulinarične dobrote kuharskih mojstrov iz cele Slovenije. Letos bo znova z nami kuharski mojster svetovnega kova Janez Bratovž, prvič se bo predstavil kreativni chef David Vračko iz mariborskega Maka, na voljo pa bodo dobrote iz cele Slovenije - od bograča, dobrot iz Zgornjesavinjske doline, do prekmurske šunke. S svojim poslanstvom - z vzgojo in izobraževanjem vinskih ljubiteljev in poznavalcev - nadaljuje tudi Mala šola vinskih okusov.

Za ljubitelje likovne umetnosti bo na ogled razstava skulptur kiparja Roberta Juraka. Med obiskovalci se bo sprehajala grajska priprošnjica za ljubezen in zdravje Apolonija in tudi tokrat izpolnjevala srčne želje. Plesalke z ognjem bodo ogrele ozračje pred nastopom starega znanca, Vlada Kreslina. Vlado Kreslin je pred leti namreč že gostoval na Salonu Traminec, letos pa se vrača v družbi Sama Budne.

Kaj vse nas čaka na Salonu Traminec 2016:
  • Pokušnja več kot 100 vrst žlahtnih tramincev iz Slovenije in tujine,
  • kulinarične umetnine in specialitete z vrhunskimi slovenskimi kuharji,
  • nastop Vlada Kreslin in Sama Budne,
  • Mala šola vinskih okusov (izobraževanje o vinih in kulturi pitja),
  • razstava skulptur kiparja Roberta Juraka,
  • sprehod skozi grajske sobane ob zgodbah iz preteklosti ter ogled grajskega zeliščnega vrta,
  • dotik Apolonije,
  • ognjeni spektakel.
Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite!

Gre za edinstven in ekskluziven dogodek, ki privablja ljudi od blizu in daleč, zato je število vstopnic omejeno. Več informacij je na voljo na: www.salon-traminec.si. Vstopnice so naprodaj v TIC Gornja Radgona in TIC Grad Negova in na www.eventim.si ter na vseh prodajnih mestih v sistemu Eventim.

Kaj je Salon Traminec - druženje ob vinu, kulinariki in glasbi?
Salon Traminec si že vrsto let prizadeva za dvigovanje in negovanje vinske tradicije in kulture pitja. Traminec je med sortami posebnež in skrajnež: ne raste povsod, zahteva svoje pogoje in veliko potrpljenja. Kot vino ga zaradi njegove specifične arome vzljubiš in uživaš v polnosti, ki jo ponuja. Skrivnost tramincev je v odkrivanju njegovega eksotičnega bogastva cvetice in arome. Je sorta in vino, ki je v slovenskem prostoru vezano na vsaj dva predsodka – kot vino za ženske in vino za sladice.

Izziv in cilj Salona Traminec je v preseganju teh predsodkov, iskanju novega zornega kota za razumevanje in pokušanje tramincev ter uživanju v kulinaričnih umetninah iz Slovenije ob spremljavi glasbe in ognjene umetnosti.

Poslanstvo Salona Traminec je hkrati predstavitev in promocija Pomurske in Podravske regije, med kateri je dogodek tudi umeščen. Obe se ponašata z odličnimi vini, vrhunsko kulinariko, ki jo znajo ceniti tako domači kot tuji gostje, naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, kamor spada tudi grad Negova.

Salon Traminec omogoča, da lepote in dobrote, ki jih ponujata Pomurje ter Podravje, spoznajo ljudje širom Slovenije in tujine.


Več v Družabno