V OŠ Mala Nedelja je v šolske klopi sedlo šestindvajset prvošolcev

Po več kot petnajst letih generacija prvošolcev prvič presegla število dvajset

Branko Košti, četrtek, 1. september 2016 ob 18:57
Prvi šolski dan na OŠ Mala Nedelja

Prvi šolski dan na OŠ Mala Nedelja

Za šestindvajsetimi otroki, kateri so, danes še skupaj s svojimi starši, prvič sedli v šolske klopi v Osnovni Mala Nedelja, je prav gotovo nepozaben dan. Ravnateljica Breda Žunič in njihovi učiteljici Nataša in Irena, so jih pričakale že v garderobi, vzpostavile prvi stik z njimi in so tako skupaj korajžno stopili skozi vrata razreda.

Sledil je pozdrav ravnateljice, katera je zaželela, da je njihov prvi šolski dan čim lepši, saj jim bo ostal v spominu vse življenje. "Vsaka mama želi svojemu otroku, da bi bil najboljši, vsak ata želi, da bi njegov otrok bil srečen v življenju. In danes se tem željam pridružujeta tudi vaši prvi učiteljici Nataša in Irena, ki vas bosta spremljali skozi prvi razred. In dragi starši, sprejmite ti učiteljici kot tisti, ki vam želita pomagati pri vzgoji in izobraževanju vaših otrok", je povedala ravnateljica in starše pozvala, da sodelujejo z učiteljicama in upoštevajo navodila, ki jih bosta dali.

Da bo njihov prvi šolski dan res lep in jim bo ostal v spominu tudi po nečem dobrem, sta učiteljici v razred prinesli sladki torti. Po tem, ko so skupaj upihnili svečko, so prvošolčki učiteljicama pomagali razrezati torto, jo razdelili sošolcem, nakar so se vsi skupaj posladkali, pa tudi kateri od staršev je dobil vsaj malo za pokušino.

Letošnja generacija malonedeljskih prvošolcev je tudi prva, ki pričenja s poučevanjem nemškega jezika kot izbirnega predmeta. In še po nečem je ta generacija posebna, namreč po številu, saj je prvič po več kot petnajst letih, v šolske klopi pri Mali Nedelji sedlo več kot dvajset otrok.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje