S prodajo mleka zelo zadovoljni

Prodaja mleka iz mlekomata v Ljutomeru presegla pričakovanja

Dejan Razlag, nedelja, 22. november 2009 ob 12:338
Mlekomat v Ljutomeru

Mlekomat v Ljutomeru

Po enem tednu delovanja mlekomata v Ljutomeru so na kmetiji Kosi, ki je lastnik le-tega, s prodajo mleka zelo zadovoljni. Pričakovali so prodajo 60 litrov mleka dnevno, včeraj pa je prodaja celo presegla 100 litrov, kar je povzročilo zaustavitev mlekomata saj v njem ni bilo dovolj mleka. Ob tej priložnosti se tudi vsem strankam, ki mleka niso dobili, opravičujejo.

Kot nam je povedal Janko Kosi, še trenutno iščejo, katera bo tista prava količina mleka, ki jo bodo vlili v cisterno, da ne bo prišlo več do pomanjkanja mleka. V tem tednu bodo dobili še eno cisterno, tako da bo menjava mleka nekje med 6 in 7 uro zjutraj. V minulem tednu so cisterno odpeljali zvečer po osmi uri in jo pripeljali nazaj naslednji dan do sedme ure zjutraj. Z novo cisterno bo dostava svežega mleka tako lahko hitrejša. Prav tako upajo, da jim bo ta teden uspelo nabaviti predplačniške kartice.

Prvi teden delovanja so bili tudi večino časa prisotni pri mlekomatu, ker so opazili, da vsi ne vedo, kako zadeva deluje. Zato jim tako skušajo pomagati in vsakomur približati delovanje mlekomata. Kupci pa, kolikor jim to sami povedo, so z mlekom zadovoljni in kupujejo tudi po 2 ali več litrov mleka hkrati.

Na splošno so na kmetiji Kosi tako zelo zadovoljni s prodajo mleka in upajo, da so zadovoljni tudi njihovi kupci. V prvem tednu delovanja so iz mlekomata stočili 600 litrov mleka.


Več v Gospodarstvo