V DSO Ljutomer proslavili 100. rojstni dan Milene Jakelj

Milena izhaja iz Gorenjske, v Ljutomeru pa je spoznala Gregorja, svojega bodočega moža, ki je prav tako bil iz Gorenjske in v Prlekiji ostala

Prlekija-on.net, torek, 20. september 2016 ob 19:33
Milena Jakelj

Milena Jakelj

V Domu starejših občanov Ljutomer, so v torek, 20. septembra, v večnamenskem prostoru doma, proslavili 100-ti rojstni dan njihove stanovalke Milene Jakelj.

Skupaj z gospo Mileno so se ob njenih slikah in spominih sprehodili po njenem življenju, ob koncu slavja pa je Milena zarezala v veliko torto, ki so ji jo pripravili v domu. Ob koncu so se vsi s torto posladkali ter nazdravili častitljivemu jubileju.

Za kulturni program so poskrbeli zaposleni in stanovalci doma, slavljenki pa sta voščila Anton Heric, predstavnik stanovalcev v svetu zavoda ter v.d. direktorja DSO Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, ki je med drugim dejal, da je v domu okrog tri mesece, pa so v tem času že slavili dva 100. rojstna dneva in enega 101. Mileni so čestitali tudi delavci negovalnega tima prvega oddelka ter prostovoljka Mira Azzeh.

Milena izhaja iz Gorenjske in kot je bilo povedano, je ostala in ostaja Gorenjka. Šolala se je v Ljubljani in tam prebivala pri sestrah Uršulinkah. Kot izseljenka je svobodo po drugi svetovni vojni dočakala v Srbiji. Takrat je v Ljutomeru obiskala svojega brata Janeza, kjer je spoznala Gregorja, svojega bodočega moža, ki je prav tako bil iz Gorenjske in v Prlekiji ostala.


Več v Družabno