Kofola in Podravka podpisali pogodbo o prodaji in nakupu Studenaca

Najnovejši nakup skupine Kofola ČeskoSlovensko potrjuje strateški pomen regije Adriatic za prihodnjo rast češkega proizvajalca brezalkoholnih pijač

Prlekija-on.net, sreda, 21. september 2016 ob 08:53
Kofola

Kofola

Kofola ČeskoSlovensko, eden vodilnih evropskih proizvajalcev in distributerjev brezalkoholnih pijač, ter Podravka Hrvaška sta podpisali pogodbo o prodaji in nakupu (SPA) za pridobitev celotnega poslovnega deleža v družbi Studenac, proizvajalcu tradicionalne znamke mineralne vode. Ta pridobitev bo še okrepila položaj Kofole ČeskoSlovensko v Adriatic regiji. Predvideno je, da bo transakcija zaključena do konca letošnjega leta.

"Delovanje Podravke temelji na poslovnih programih z mednarodno perspektivo. Ker je segment pijač lokalno orientiran, smo se odločili za dezinvestiranje v tem segmentu. Procesa izbire podjetja z resnimi načrti za krepitev programa pijač smo se lotili premišljeno in s skrbjo za pravice zaposlenih. Z veseljem lahko povem, da smo takšnega partnerja našli v Kofoli ČeskoSlovensko in s tem je proces dezinvestiranja v program pijač uspešno zaključen," je povedal Zvonimir Mršić, predsednik uprave Podravke.

Po umiku iz industrije pijač do konca leta 2016 bo Podravka nadaljevala z razvojem svojih prehranskih in farmacevtskih portfeljev ter v skladu s svojo strategijo usmerila dodatna sredstva v internacionalizacijo nosilnih blagovnih znamk. Z izborom Radenske, uglednega regionalnega proizvajalca brezalkoholnih pijač in mineralne vode, ki je del skupine Kofola ČeskoSlovensko, je Podravka pokazala skrb za nadaljnjo proizvodnjo in varnost delovnih mest za vse zaposlene v Lipiku, katerih pravice bodo v skladu s kolektivno pogodbo skupine Podravka zagotovljene za naslednjih 18 mesecev.

Jannis Samaras, direktor Kofole ČeskoSlovensko, je dejal: "Sklenitev te pogodbe nas zelo veseli, saj predstavlja pomemben korak nadaljnje rasti družine Kofola. Studenac ima vse, kar si želimo pri blagovni znamki; bogato zgodovino in potrošnike, ki so čustveno navezani nanjo. Hkrati Studenac potrebuje revitalizacijo in v tem smo mi najboljši."

Radenska bo po zaključenem postopku v svoj portfelj dodala mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in Lero sirupe.

Kofola ČeskoSlovensko je eden od vodilnih evropskih proizvajalcev brezalkoholnih pijač in ima šest proizvodnih obratov, v katerih je zaposlenih 1900 ljudi na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, na Hrvaškem in na Poljskem. Kofola je znana po pozitivnem odnosu in spoštovanju do lokalnih blagovnih znamk in lokalne kulture ter je vdahnila novo življenje že številnim znamkam brezalkoholnih pijač v prej navedenih državah.


Več v Gospodarstvo