DOSOR-jevci v Boračevi ob ribniku

Njihovo tradicionalno geslo je: »Ribičija je terapija«

Filip Matko Ficko, četrtek, 22. september 2016 ob 13:47
DOSOR-jevci ob ribniku

DOSOR-jevci ob ribniku

V sosednjo vas Radencev, h »Gustijevem ribniku« v Boračevi, so se v sredo, 21. septembra ob 9. uri, podali rekreativni ribiči DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Vodili sta jih medicinska sestra Klaudija Zemljič, ki je v DOSOR-ju koordinatorica voditeljic prijateljskih skupin starejših ljudi za samopomoč, ob njej pa DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš.

Šlo je pravzaprav za tradicionalno aktivnost, ki se jo prvič izvede v spomladanskem času ter drugič jeseni, pod delovnim naslovom »Ribičija je terapija«. Tokrat je šlo že za deveto ribičijo po vrsti, ki se je običajno udeleži osmerica,  a letos junija je bilo udeležencev enajst. Letošnje septembrsko lovljenje rib je pritegnilo... . Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, ki niso najbolj vešči v ravnanju z ribiško palico, sta priskočila na pomoč prostovoljca iz vrst ribičev, Adolf Lamut in Jože Robar, Marija Erveš iz prijateljske skupine Fortuna pa je za vse pripravila simbolična darilca, medalje za tri najboljše posameznike ter spominske medalje za vse ostale udeležence.

Pred zaključkom ribolova ob 12. uri je sledila malica, pred odhodom domov pa še objava rezultatov. Devet stanovalcev in šest spremljevalcev je skupno nalovilo (čeprav niso ribili vsi !) 41 rib. Medalje so osvojili: za 1. mesto stanovalec Smiljan Homec (8 rib), za 2. mesto stanovalka Nada Bregar (7 rib) in za 3. mesto Matej Kurbus (4 ribe). Prvo ribo je danes ujel stanovalec Jože Urankar, med spremljevalci je kar 11 rib nalovil Danijel Miholič, a največjo ribo je ujela Klaudija Zemljič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno