Marija Romarica iz Fatime v Ljutomeru

Slavnostno so pričakali njen prihod že v dopoldanskem času, ko je Marija Romarica iz Fatime prišla v župnijsko cerkev sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 25. september 2016 ob 13:42
Fatimska Marija Romarica v Ljutomeru

Fatimska Marija Romarica v Ljutomeru

Župnija Ljutomer je bila v soboto 17. septembra, deležna posebnih milostnih trenutkov ob podobi Fatimske Matere Božje. Na ta obisk so se pripravili tudi s tri-dnevnico, ki je potekala pri večernih svetih mašah v župnijski cerkvi.

Slavnostno so pričakali njen prihod že v dopoldanskem času, ko je Marija Romarica iz Fatime prišla v župnijsko cerkev sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Sveto mašo ob njenem prihodu je daroval kaplan Zoran Car.

Milostna podoba Fatimske Marije Romarice je razveselila tudi stanovalce Doma starejših Občanov Ljutomer. S pesmijo in molitvijo so počastili njen slovesen prihod in ji odprli svoje srce med sveto mašo, ki jo je daroval msgr. Izidor Veleberi.

Po obisku Doma starejših Občanov, so fatimsko Marijo sprejeli še na Glavnem trgu. Ob prihodu je zaigral Pihalni orkester KUD Ivan Kaučič Ljutomer, nato je mešani cerkveni pevski zbor Sv. Janez Krstnik Ljutomer ob spremljavi Valentine Babič, zapel pesem »Trinajstega maja«. Tradicionalno pesem so zapeli vsi navzoči, deklice odete v bela oblačila in z venčki iz belih vrtnic, pa so s plesom počastile Marijin prihod in se tako poklonile njeni čudoviti podobi.

Vse je pozdravil tudi povezovalec Branko Hrga. Nato so lahko prisluhnili recitalu o treh pastirčkih, ki so natanko pred 99 leti, prvič ugledali Marijino podobo, ki se jim je prikazala v Fatimi. Sledile so litanije z odpevi Zorana Carja. Po odpetih litanijah so se ob petju zbora in igranju Pihalnega orkestra, formirali v procesijo, ki se je vila čez Ljutomer proti cerkvi, kjer je župnik in dekan Andrej Zrim daroval sveto mašo. Po sveti maši je sledilo čaščenje in nato še sveta maša župnije Križevci in Veržej ter sveta maša župnije Razkrižje. Zvečer je Fatimska Marija odromala v župnijo Mala Nedelja.


Več v Kultura in izobraževanje