Odprto »zeleno okno«

Odprli v celoti po požaru v letu 2011 prenovljeno in opremljeno sobo - prenočišče za vse počitka in sprostitve potrebne ljubitelje narave, pohodnike, kolesarje v okviru kompleksa Mladinskega centra Prlekije

Prlekija-on.net, nedelja, 2. oktober 2016 ob 18:12
Odprtje prenovljenega prenočišča v MCP

Odprtje prenovljenega prenočišča v MCP

Ob svetovnem dnevu turizma je svetnica Občine Ljutomer in predsednica Mladinskega sveta Ljutomer Nina Stegmüller, mag. psih., odprla v celoti po požaru v letu 2011 prenovljeno in opremljeno sobo - prenočišče za vse počitka in sprostitve potrebne ljubitelje narave, pohodnike, kolesarje v okviru kompleksa Mladinskega centra Prlekije.

Celotna investicija je bila izvedena v lastni režiji in brez EU, državnih ali lokalnih proračunskih sredstev. Odločilno vlogo so imeli prostovoljci in zagnanost posameznikov, ki tako uresničujejo celotno vizijo zelenega hostla, ki leži v prijetnem naravnem ambientu, ki ga dopolnjuje izvajanje pilotskega projekta socialnega podjetništva - eko kmetijstvo. Dogodku, kjer je bil tudi predvajan digitalni prikaz aktivnosti na področju turizma s strani MCP, NVO in MSL skozi daljšo časovno obdobje sta tudi prisostvovali prijetni in simpatični gosti iz Francije.

Drago Vaupotič


Več v Kultura in izobraževanje