Občina Ljutomer se bo povezala z avstrijsko občino Rust na področju turizma

Turistično bogata občina, ki daje poudarek predvsem vinskemu turizmu je izrazila željo za vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja na področju turizma z občino Ljutomer, ki bi temeljilo na intenzivnem povezovanju med vinogradniki obeh občin

Prlekija-on.net, četrtek, 6. oktober 2016 ob 08:33
Delovno srečanje v občini Rust v Avstriji

Delovno srečanje v občini Rust v Avstriji

Občina Ljutomer se je odzvala povabilu avstrijske občine Rust, ki leži na Gradiščanskem, neposredno ob Nežiderskem jezeru. Delovnemu srečanju, ki ga je organiziral častni konzul dr. Peter Penkoff, vodil pa tamkajšnji župan mag. Gerold Stagl sta se poleg njegovih najožjih sodelavcev, pridružila tudi veleposlanik RS v Avstriji dr. Andrej Rahten in Jan Ciglenečki, vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije v Avstriji.

Turistično bogata občina, ki daje poudarek predvsem vinskemu turizmu je izrazila željo za vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja na področju turizma z občino Ljutomer, ki bi temeljilo na intenzivnem povezovanju med vinogradniki obeh občin. Delovnemu razgovoru je sledil voden ogled najpomembnejših turističnih točk in primerov dobrih praks. V mesecu novembru bo na dvorišču Vinske univerze v Rustu potekala predstavitev prleških vin in kulinarike ter podpis partnerstva.


Več v Gospodarstvo