Deseti jubilejni kostanjev spust po valovih reke Mure

Čolnarji so se peljali s petimi vodno reševalnimi čolni

Jože Žerdin, četrtek, 20. oktober 2016 ob 09:14
Kostanjev spust po reki Muri

Kostanjev spust po reki Muri

Čeprav je v deželo ob Muri že prišla jesen in z njo lepi jesenski dnevi, se je Društvo čolnarjev Dokležovje odločilo in pripravilo deseti jubilejni kostanjev spust po valovih reke Mure in sicer v času zorenja kostanjev, ko se je narava odela z rumeno barvo. Letošnjega jubilejnega spusta po valovih reke Mure se je udeležilo 60 udeležencev in sicer večina članov društva čolnar in ostalih ljubiteljev narave in reke Mure.

Spust s petimi čolni so začeli pri petanjskem mostu in po nekaj urah vožnje po valovih reke Mure so vsi skupaj srečno prišli do obrežja priveza Šibje pri dokležovskem mostu, kjer so čolne odložili na suho. Pri vožnji so uporabljali vesla in vso zaščitno opremo, ki je potrebna za vožnjo po vodi. Ob tej priložnosti in lepem sončnem vremenu so uživali v čolnih, saj jih je tok vode »peljal« mirno do cilja. Med vožnjo so si med drugim ogledali številne naravne znamenitosti, kot je brod v Krogu, Babičev mlin pri Veržeju in najdaljši most čez reko Muro na kraku pomurske avtoceste pri Bakovcih.

Po srečni vožnji so se vsi skupaj zbrali na prireditvenem prostoru, kjer jih je nagovoril predsednik društva Marko Žižek, kajti zadnji letošnji spust po reki Muri so okronali z druženjem, pečenjem kostanjev in drugimi dobrotami ter nazdravili z novim mladim moštom.


Več v Družabno