Stoti rojstni dan Marte Rajh iz Stare Nove vasi

Ob okroglem in predvsem visokem življenjskem jubileju so jo obiskali in ji čestitali tudi predstavniki občine Križevci

Prlekija-on.net, četrtek, 20. oktober 2016 ob 18:24
Marta Rajh in Branko Belec

Marta Rajh in Branko Belec

18. oktobra je stoti rojstni dan praznovala Marta Rajh iz Stare Nove vasi. Ob okroglem in predvsem visokem življenjskem jubileju so jo obiskali in ji čestitali župan občine Križevci mag. Branko Belec, podžupan občine Križevci Bogomir Gaberc, predsednica Društva upokojencev Milica Hamler in svetnica občinskega sveta občine Križevci Frančiška Rakuša. Gospo Marto so obdarili s praktičnim darilom in ji zaželeli predvsem zdravja in veselja.

Slavljenka živi na kmetiji z vnukom Rajkom in njegovo družino. Povedala je, da se dobro počuti, da je zdrava in kljub visoki starosti dnevno zaužije zgolj eno tableto. Čas si krajša z branjem, čeprav na eno oko ne vidi. Po hiši hodi s pomočjo hojice. Da je njeno zdravje zavidanja vredno, dokazuje tudi dejstvo, da je bila še pred tremi leti operirana na nogi. V rehabilitacijskem centru ji niso dajali upanja, da bi še shodila, toda z izredno voljo in vztrajnostjo je dokazala, da je tudi temu kos. Večino življenja je preživela na kmetiji, krajše obdobje tudi v tujini, saj je bila na delu v Franciji.

Razveseli se obiskov. Prav tako pa se že veseli praznovanja 100. rojstnega dne s sorodniki in prijatelji, ko bo na kakšno narodnozabavno skladbo tudi zaplesala.


Več v Družabno