Plesni klub Zeko svetovni prvaki

Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 14 plesalcev, ki so domov prinesli kar 3 medalje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. oktober 2016 ob 16:07
Plesni klub Zeko svetovni prvaki

Plesni klub Zeko svetovni prvaki

Od 19. do 23. oktobra je v avstrijskem Gradcu potekalo IDO Svetovno prvenstvo v Hip hopu, Breakdancu in Electricboogiu, kjer je nastopilo 3600 plesalcev iz 40 držav in 3 kontinentov. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 14 plesalcev, ki so domov prinesli kar 3 medalje.

Svetovni prvaki so postali mladinska breakdance skupina "The chosen ones jr" (Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Enej Koprivec, David Copot, David Öri in Filip Komačič). Filip Kovačič je osvojil 2. mesto v kategoriji breakdance solo mladinci, 2. mesto je osvojila tudi članska breakdance skupina "The chosen ones" (David Cimerman, Aleš Ivanuša, Tim Babnik, Nik Pregara Šuler, Mark Redelonghi in Dejan Zečević).

Ostali rezultati:
5. mesto David Copot breakdance solo mladinci
9. mesto David Cimerman breakdance solo člani
9. mesto Aleš Ivanuša breakdance solo člani
9. mesto Tim Babnik breakdance solo člani
46. mesto Jaka Slekovec hip hop solo mladinci

"Še eno odlično prvenstvo je za nami, z malo sreče bi lahko odšli domov s tremi zlatimi medaljami. Prvo moram čestitat našim mladincem, ki so po 4 letih od kar so skupaj končno uspeli osvojiti, kar so si težko želeli in zaslužili saj jim sreča ni bila dolgo časa naklonjena, vedno je nekaj zmanjkalo, klub temu, da so odplesali, vztrajnost se je izplačala. Filip je bil favorit številka ena, tik pred polfinalnim dvobojem smo izvedeli, da ne bo 2 uri pavze med finalnim dvobojem in polfinalom ampak gremo direkt naprej, ker so hoteli pridobit nekaj časa, kajti tekma je bila zelo dolga. Filip je polfinale zmagal z dvema zelo dobrima izhodoma z veliko težkimi triki potem pa je imel samo 3 minute pavze do finala. Prvi izhod je bil fantastičen v drugem pa je bil že zelo izmučen in je naredil napako pri eni povezavi in ta izhod se je čisto ponesrečil in tako izgubil finale. Ostali dečki niso delali toliko težkih elementov zato tudi fizično niso bili tako izčrpani. Članska skupina se je z odlično show točko prebila v finale, kjer so nas čakali Poljaki, nam začetek dvoboja nekako ni uspel ker smo tik pred zdajci spremenili plan, kar se je na koncu izkazalo za napako, malo smo izgubili ritem, vendar pa smo jih v drugem delu nadplesali, očitno pa to ni bilo dovolj za zmago. Jaka si je zelo želel priti v finale saj je na evropskem prvenstvu bil odličen. Glasba mu nekako ni bila pisana na kožo, ker plesalci ne vejo na kako glasbo bodo plesali ampak v tej kategoriji improvizirajo, "freestylajo", zato njegov stil ni prišel tako do izraza. Na koncu ponosen na vse plesalce, saj sem kot vodja slovenske reprezentance zelo užival ob dobrih rezultatih Slovencev. Še posebej je čustveno, ko poslušaš himno in veš, da jo igrajo za tvoje plesalce", je ob tem povedal vodja Dejan Zečević.Več v Šport

Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29
Maša Slavinec na evropskem članskem judo pokalu, foto: Tino Marić

Največji športni uspeh judoistke Maše Slavinec

nedelja, 7. april 2024 ob 09:37