Martinovanje v Ljutomeru s Poskočnimi muzikanti

Razkrivamo del programa letošnjega martinovanja v Ljutomeru: čez dan bo za dobro voljo poskrbela glasbena skupina Opoj, v večernih urah pa bo za zabavo skrbel ansambel Poskočni muzikanti

Prlekija-on.net, torek, 25. oktober 2016 ob 19:33
Poskočni muzikanti

Poskočni muzikanti

Martinovanje v Ljutomeru bo letos potekalo v organizaciji Občine Ljutomer, s sodelovanjem OI JSKD Ljutomer, ki pripravlja kulturni program in Društvom vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki bo svoja vina obiskovalcem predstavilo skozi degustacije.

Prireditev se bo pričela v petek, 11. novembra ob 10. uri in zaključila istega dne ob polnoči. K sodelovanju v kulturnem programu, ki bo skozi ves dan in kamor bo vključen prikaz tradicionalnih opravil v vinogradu ter najpomembnejših običajev tega praznika, so povabljene vse generacije, od najmlajših (vrtec, osnovne šole, gimnazija, društva), do najstarejših.

S strani podjetja ŠIC BAR d.o.o. bo poskrbljeno za martinovo malico, zato bo posebno povabilo namenjeno tudi podjetjem, da ta dan svoje zaposlene pripeljejo na malico v prireditveni šotor na Glavni trg v Ljutomer. Čez dan bo za dobro voljo poskrbela glasbena skupina Opoj, v večernih urah pa bo za zabavo skrbel ansambel Poskočni muzikanti.

Celoten program Martinovanja bomo objavili do konca tedna.

Tudi naslednji dan bo v Ljutomeru Martinovo dogajanje, ko bo pred dvorano ŠIC najprej tradicionalno tekmovanje v kuhanju tačovice, pozneje pa Martinov večer na 2. Šicovi noči.


Več v Družabno