Svojim stanovalcem so polepšali dneve

Dan starejših in Dan reformacije v DSO Gornja Radgona

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. november 2016 ob 13:34
KUD Manko Golar iz Ljutomera

KUD Manko Golar iz Ljutomera

V domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona zlasti ob državnih in drugih praznikih, s kulturnimi in drugimi prireditvami in dogodki svojim stanovalcem polepšajo dneve. In tako so v mesecu oktobru, ob Mednarodnem dnevu starejših, ki je bil hkrati tudi Dan odprtih vrat, v Domu nastopili otroci iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona ter člani KUD Manko Golar iz Ljutomera.

V večnamenskem prostoru so najprej nekaj pesmic zapeli »mladi sosedje« iz vrtca, potem so na prizorišču zaplesali še folkloristi skupine »Prlek«, pevci ljudskih pesmi »Slavček« in godci ljudskih viž »Zvonček« pa so zaigrali in zapeli še nekaj znanih ljudskih pesmi. Ves mesec oktober si je bilo možno ogledati tudi razstavo slik stanovalca DSO Slavka Požara, ki že vse od kar je pred šestimi leti prišel v dom, intenzivno ustvarja v domski kreativni delavnici.

Konec meseca oktobra so obeležili Dan reformacije, ki je bil svečano obarvan. Uvodne besede te letošnje prireditve so pripadle Cilki Dimec Žerdin, častni občanki Gornje Radgone, ki je obenem tudi stanovalka Doma. V nekaj besedah je orisala izvor in pomen dneva reformacije. Prireditve sta se udeležila tudi župan Gornje Radgone Stanislav Rojko in podžupan Robert Žinkovič. Prvi je poudaril pomen slovenskega jezika in pisane slovenske besede. Kasneje so pod prsti Marjetke Cunk v avli Doma zazvenele citre, katerih zvenenje je s prebiranjem slovenske proze in poezije popestrila Marija Šedivy. Ob igranju in poslušanju je čas hitro minil, utrnil pa se je marsikateri spomin, saj so poleg zaigranih ljudskih pesmi stanovalci njim znane melodije tudi zapeli. Ob tej priložnosti so v avli in upravnem hodniku Doma postavili na ogled likovna dela otrok radgonskega vrtca s katerimi že vsa leta dobro sodelujejo.

Tudi tokrat se je ob velikem številu stanovalcev Doma prireditev udeležilo precej krajanov Gornje Radgone. "Veseli nas, da lahko s pomočjo takšnih dogodkov sodelujemo z lokalnim okoljem in približamo naše poslanstvo skrbi za starejše širšemu občinstvu", poudarjajo v DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje