Uredili Spominski kotiček Kajetana Koviča

Temeljite priprave na preimenovanje OŠ v Radencih

Filip Matko Ficko, sreda, 16. november 2016 ob 14:49
Spominski kotiček Kajetana Koviča

Spominski kotiček Kajetana Koviča

V pripravah na slovesnost ob preimenovanju Osnovne šole Radenci, ki se bo zgodila ta petek, 18.11.2016, v Osnovno šolo Kajetana Koviča Radenci so v hodniku ob šolski jedilnici uredili Spominski kotiček Kajetana Koviča (21.10.1931 - 7.11.2014).

S tem so še dodatno ozaljšali mozaik aktivnosti v okviru šolskega projekta »Križemsvet s Kajetanom Kovičem«. Zgodilo se je to 21. oktobra, na rojstni dan Kajetana Koviča, ki bi imel tedaj 85 let, če bi še živel. Slovesnost otvoritve spominskega kotička je pripadla predsednici Šolske skupnosti, učenki Taji Berič, ob ravnateljici Simoni Grosman. Slednja je z učenkama devetega razreda še isti dan obiskala grob Kajetana Koviča na gornjeradgonskem pokopališču ter tam prižgala sveče.

V Spominskem kotičku so ob portretih Kajetana Koviča in njegovih knjigah pisano, barvito in razigrano prikazani tudi njegovi knjižni junaki (Maček Muri, Piki Jakob), nekatere pesmi ter izbrane zgodbe. Še posebej pritegnejo pogled obiskovalca odlično poslikani stoli, ki bodo vsekakor privabljali šolarke in šolarje ter obiskovalce šole k obisku kotička.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje