Romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo

Čudovit romarski dan nam je bil poleg duhovne poglobitve tudi dodatni motiv in izziv delati dobro vsak dan znova in opaziti stisko bližnjega

Prlekija-on.net, nedelja, 27. november 2016 ob 16:37
Romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo

Romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo

Tudi iz Ljutomera smo sodelavci Karitas in podporniki našega delovanja, romali na vseslovensko romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo. Z nami je romal naš g. kaplan Zoran Car. Na Slomškovi Ponikvi nas je že pričakala množica in krasno sončno vreme. V molitveni uri smo molili za naše slovenske blažene in božje služabnike: Škofa Slomška in Gnidovca, Kozarja, Grozdeta in Prijolovo.

Med sv. mašo nas je nagovoril predsednik slovenske Karitas in mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Spodbujal nas je k dobrodelnosti in iskanju novih poti služenja sočloveku v stiski. Pomembno je izpostavil vključevanje mladih.

Po sv. maši so nas prijazni domačini, kot običajno, pogostili z domačimi dobrotami. Na celjskem sejmišču nas je pričakalo skupno kosilo, nato pa koncert »Klic dobrote« v dvorani Golovec. Program je bil izvrsten. Slovenski pevci so nas ob spremljavi policijskega orkestra navdušili. Iz dvorane smo odhajali duhovno bogatejši.

Ob sproščenem pogovoru na poti domov smo ugotavljali, da dobro delo res dobro dene. Čudovit romarski dan nam je bil poleg duhovne poglobitve tudi dodatni motiv in izziv delati dobro vsak dan znova in opaziti stisko bližnjega.

Foto in zapis: Marija Pušenjak


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje