Soboško škofijo je obiskal upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger

Ob praznovanju 80. obletnice življenja so mu verniki soboške škofije čestitali in mu zaželeli še mnogo srečnih in zdravih let

Jože Žerdin, ponedeljek, 12. december 2016 ob 08:50
Upokojeni nadškof v Soboški škofiji

Upokojeni nadškof v Soboški škofiji

Na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije je bilo v četrtek, 8. decembra v soboški stolni cerkvi svetega Nikolaja nadvse veselo, kajti po desetih letih od kar se je ustanovila soboška škofija je med vernike prišel sedaj upokojeni mariborski škof dr. Franc Kramberger, ki letos praznuje 80. obletnico življenja in 36 let od kar je bil škof v Slomškovi škofiji v Mariboru.

Upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger je soboško škofijo obiskal po desetih letih, zato je bilo slavje toliko bolj ganljivo in veselo. Pred daritvijo svete maše je nadškofa v imenu soboške škofije pozdravil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, ki se je nadškofu zahvalil, za vse kar je v 36 letih škofovanja storil za vernike in zarast vere in Cerkve.

Na pastoralnem in drugem področju je nadškof dr. Franc Kramberger pustil neizbrisan pečat. Za vernike se je razdajal, živel je skromno in potrpežljivo in kazal neizmerno ljubezen do svojih vernikov. Pred 26 leti je soboškega škofa Petra Štumpfa posvetil v duhovnika in pred 10 leti za škofa, saj je bil Peter tri leta njegov pomožni škof. Ob tej priložnosti je škof Peter Štumpf nadškofu dr. Francu Krambergerju v dar podaril šopek cvetja in knjigo Božjega služabnika Alojzija Kozarja, nekdanjega odranskega župnika, s katerim sta vrsto let tesno sodelovala.

Ob Marijinem prazniku je v polni soboški stolni cerkvi sveto mašo daroval upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger, ob somaševanju soboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa in stolnega župnika Gorana Kuharja in kaplana Gorana Merico. To je bil za soboško škofijo in župnijo ob njeni letošnji deseti obletnici škofije v letu usmiljenja in ob zapiranju svetih vrat nepozaben dogodek.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje